Strömmingslunch på Bockholmen

Bockholmen Hav & Restaurang ligger lite undangömt på en ö bredvid Bergshamra i Solna. Ryktet säger att de har bra brunch på helgerna och en trevlig uteservering på sommaren men vi testade en lunch en regnig torsdag den här gången!


Vi hade spanat in deras långkok på fläsklägg på hemsidan men det var tyvärr slut. Istället blev det ansjovisströmming med potatismos för 105:-. Hur gott det än var känner man sig lite rånad när man blir serverad två små fileér och typ inget mer till än skirat smör och potatismos. Knäckebröd förvisso men en sallad hade gärna fått finnas till och kanske en strömmingsfilé till på tallriken.

Jag var alltså rätt hungrig fortfarande efter varmrätten. Som dessert fanns bara brownies och pannacotta att välja på vilket först kändes lite trist, men faktiskt, jag ändrar mig. De har en grymt bra pannacotta! Hemligheten är ett knaprigt täcke av knäckiga kaksmulor mellan pannacotta och bär. Rekommenderas!

Något som jag verkligen vill hylla från vår lunch är de två servitriserna! Jag tror inte jag har sett effektivare personal på en restaurang. Det var fullt i restaurangen när vi kom, men med ett leende på läpparna och utan tecken på att vi skulle krångla så trollade de fram ett bord för två och även plats för vår barnvagn (restaurangen är dock liten så barnvagnar gör sig bättre på uteserveringen). De höll ett otroligt högt tempo men hann dessutom stanna upp och prata med oss om allt möjligt. De två brunetterna som höll ordning på restaurangen skulle kunna vinna servitris-SM om det nu går att tävla i service.

Hitta hit? Karta finns här! Komihåg att boka bord innan du åker!

4 kommentarer

 1. Stella

  Pannacottan ser verkligen underbart god ut! :mrgreen:

 2. Erika

  Härligt med bra service! Sånt betyder supermycket, oavsett om man har en drös ungar eller inte 😉

 3. eva

  bästa krogen i Sverige med den skönaste baren vid vattnet.
  Mitt smultronställe!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.