En helt vanlig fredag

När vi ska äta något snabbt och enkelt blir det ofta en pastabaserad sallad den här årstiden. Just den här salladen åt vi i fredags kväll när vi båda två var trötta och inte hade så mycket fantasi. Pastaskruvar som kokats al dente, hårdkokt ägg (som vi hade bredvid – i salladen blir det bara mosigt), grönsallad, cocktailtomater (som äntligen har blivit både billiga och goda), oliver, rädisor, räkor, purjo och pfefferoni.

Sallad med pasta, räkor och rädisor

Jag gjorde en senapsvinägrette som blev riktigt lyckad och höjde hela smakupplevelsen minst två snäpp. Jag hade i grovkornig skånsk senap och dressingen blev ganska len i smaken. Nästa gång ska jag testa dijonsenap istället för att få en lite tuffare dressing.

En kommentar

  1. Erika

    Förra sommaren brukade jag vända i en lite burk Olivkeso, den höjde salladen regält. Iår jag har lite svårt att hitta den dock. Den verkar blivit ersatt med smaken Feta/Oliv, men det borde ju funka lika bra.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.