Premiär för rådjurssadel

Jag lagade mitt livs första rådjurssadel för ett tag sedan och det kändes lite svajjigt eftersom jag inte alls är någon viltspecialist. Med lite sunt förnuft och inte minst telefonsupport från en van viltkille gick det ändå bra. Jag gjorde en enkel variant; fyllde rådjurssadeln med rostad vitlök och färsk timjan, brynde i panna och lät den gå klart i ugnen. Tiden i ugnen visade sig dock bli för lång och köttet blev väl genomstekt. Lite lurigt; jag fick känslan av att rådjurssadeln efterstekte mer än vad t ex nötkött gör. Till nästa gång har jag i alla fall lärt mig att ta ut köttet runt 60 grader och sedan låta det vila en stund under folie.

Rådjurssadel med portvinssås, risotto och tomatkompott

Jag serverade rådjurssadeln till risotto med Karl Johan-svamp, portvinssås och tomatkompott. En flaska Château de Ségure (nr 3134) smakade bra till.

8 kommentarer

 1. Dubbelörnen

  Här i huset är det nästan enbart viltkött som gäller :smile:. Rådjurssadel el hjortsadel låter jag bara gå till 58 gr o sedan låter jag det vila i folie o det blir alldeles perfekt! Kryddar med massor med timjan, rosmarin o enbär.

 2. Ida

  Hur mycket får man betala för rådjurssadel egentligen? 🙂

 3. Helena

  -> Ida: Jag har haft turen att få bl a rådjurssadel av en vänlig själ, så jag har ingen aning om vad det kostar i butiken. Någon annan som vet???

 4. Elin

  Jag scannade av lite priser på stan igår, rådjurssadeln på Hötorgshallen kostar 290:-/kg och rådjurssteken på NK kostar 240:-/kg 🙂

 5. Ida

  Man kanske ska lägga undan barnbidraget… 🙂

 6. Elin

  Ida, allt är förhandlingsbart, vi mutar barnvakter med viltkött här hemma 🙂

 7. Ida

  Vilken lyx! och det är rätt! Skäm bort barnvakterna bara… 😀

 8. Calle wallin

  Hej tjejer! jag va ut för att hitta ett nytt gott reecept på rådjurs sadel då jag kom in här. brukar få så många sadlar eller rådjur så jag har för mycket så hör av dig du som inte prova det så ska jag sälja billigt till dig. nu är det ju så här att lova är tufft för offta får man för mycke men med lite otur kan man gå hem tom men finns det står jag för att jag säljer calle värmland

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.