Vabbkex

För ett tag sedan när det vabbades som mest så sammanföll det med en oväntad leverans av Bokstavskex här hemma. Vilken dröm är det inte för en tvååring att det budas över kakor till dörren?! Jag tror inte Göteborgskex hade en blekaste aning om att det var maginfluensa och vattkoppor här hemma, men det var onekligen vältajmat just då vi inte kunde ta oss iväg till mataffären de där dagarna.

Kexkartongen lovar att kexen innehåller 58% fullkorn, 13% kostfiber och att det är 30% mindre socker är deras tidigare Tom&Jerrykex. Dessutom så finns information om att det är 0% transfett alternativt härdat fett i kexen vilket förstås är välkommet.

Kexen doftar vanilj och smakar mest kex utan vara ett dugg söta. Tvååringen tycker att de är fina, hon sitter gärna och låtsasskriver med dem på köksbordet. Och visst knaprar hon i sig dom. Speciellt dagen efter maginfluensan och hon var så där galet picky på vad hon ville ha. Personligen så blir jag glad över allt som inte smular och det gör dom ju inte heller.

Bokstavskexen finns i tre olika förpackningar, det gjorde mig lite förvirrad först för smaken är densamma i alla tre. Det är temat på kartongernas baksida som varierar då de bjuder på en massa olika pysseltips. På nätet finns även olika spelplaner att ladda ner för den som vill pyssla ännu mer med kexen och det är också en god anledning att kalla dem just för vabbkex. Nytta och nöje på samma gång helt enkelt.

Sammanfattningsvis från småbarnsköket: nyttiga vardagskex som piggar upp vabbtristessen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.