Ny matbloggsfavorit

Det kom ett tips på mailen om Daniel Top Roos Desserter som jag gärna puffar för. Daniel är konditorchef på Operakällaren och bloggar om desserter på jobbet men de senaste inlägget handlar faktiskt om hur han hinner med fyra Michelinkrogar på en helg i London. Jag får hjärtklappning bara jag tänker på det! In och läs!

10 kommentarer

 1. Maria

  Det är livsfarligt att gå in på hans blogg på eftermiddagen när blodsockret sjunker, allt ser så grymt gott ut! 😛

 2. Susanne F

  Hjärtklappning var ordet och den sista krogen han nämner ligger inte ens i London utan i Bray, åt Maidenhead-hållet till. Tack för länktipset, jag misstänker att jag kommer att läsa och sukta där alltsom oftast. 🙂

 3. prova du med

  Åh, gud. Det ser helt fantastiskt ut.

 4. Charlotte

  Håller med om att det ser grymt snyggt ut – och tvivlar inte en sekund på hans kulinariska förmågor – men är det bara jag lider svår ångest av att läsa hans svenska språk?? Ett grammatiskt fel här och var är väl inget att knyssla om – men klarar man inte ens av grundskolesvenska borde man kanske överväga att ta hjälp av en korrektur-läsare???

 5. Lisa

  Kul att ni också gillar Daniels blogg!

  Charlotte: Det är väl lite som när jag började med mobilbilder. Jag tyckte att de bidrog en massa till bloggen fast de förmodligen fick en och annan fotograf att skratta sig hes. Det bjuder jag på!:wink:

  Folk som bloggar på sin fritid utan betalning om sin passion ger inte mig svår ångest. De gör mig lycklig! Om man ska ta in en korrekturläsare försvinner både spontaniteten och hur får man tag i någon som sitter och korrläser gratis?

  Daniel kommer naturligtvis läsa din anonyma kommentar här eftersom han ser att tjejerna länkat. Hoppas att du är medveten om det.:wink:

 6. Charlotte

  Ok ok – nu känner jag mig som en elak och dålig människa – och ber om ursäkt för min uppriktiga fräckhet. Det jag ville få fram är bara att jag tycker att det är viktigt att vi värnar om svenska språket – accepterar man dåligt språk utan att kommentera saken alls, kommer folk kanske att vänja sig vid det felaktiga och snart bruka det som allmänt vedertaget..
  Att likna saken vid amatörfotografering är inte helt riktigt tycker jag, eftersom svenska är ett grundämne som alla läser i skolan och bör kunna för att kunna föra sig och fungera i samhället..
  Men all kred till Daniels efterrätter, som sagt var! Hade jag försökt med de samma hade det hela resulterat i ett dessert-erande, det lovar jag!!!

 7. Lisa

  Charlotte: Det är jättebra att du ber om ursäkt. Jag tycker att du ska framföra både dina synpunkter och dina ursäkter direkt till Daniel. Jag kan garantera att han läst det här. Varför inte erbjuda dig att korrläsa om du är så bekymrad över hans skadliga inverkan? Han bjuder säkert på en smarrig dessert till tack.

  Jag har mindre problem med att entusiastiska människor har ofullkomligt pråk än att anonyma människor är så tanklöst grymma på nätet. En korrekt svenska tycks inte vara någon garanti för att man ska kunna “föra sig och fungera i samhället”. I den grenen klår Daniel dig, oavsett om han håller reda på satsdelarna eller inte.

  Jag vill inte ha ett samhälle där det krävs perfekt språk för att få uttrycka sig offentligt.

 8. Daniel

  Jag kan inte fatta att folk orkar. Nu har jag tydligen kass svenska också. Kan inte bara folk skita i att gå in på min sida om jag skriver så jag jävla dåligt. Jag är Konditor ingen journalist oftast skriver jag mina inlägg sent på nätterna efter ett långt arbetspass och då snackar jag inte 8-17 som vanliga människor. Så snälla gör mig en tjänst skit i att läsa på min sida om ni stör er på min svenska.

 9. Elin

  Komihåg att du är hela ragazzeredaktionens stora förälskelse när det gäller att inspirera på dessertsidan! Om du så börjar skriva på kantonesiska så kommer vi hänga lika mycket på din blogg!

  Jag känner igen mig mycket i det du skriver om tidsaspekten, för min del så är det fullt upp att hinna med bloggande i kombination med heltidsjobb, småbarn och andra åtaganden så ett inlägg skrivs många gånger när man är toktrött. Men låt det inte hindra dig att fortsätta för vi är redan beroende av din blogg! (såg just att du bloggat om semlor, där har jag ju lite att lära, tack för tips!)

 10. Daniel

  Tack för dina ord. Jag måste försöka bli bättre att ta kritik också. Ha en fortsatt trevlig helg mvh Daniel

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.