Matvetesallad

Just nu ligger matvete före quinoa på min lista över bästa salladsbasen. Smaken skiljer dem inte så värst mycket åt, men jag tycker att matvetet är lite mer mättande. Efter 15 minuter på spisen är det bara att blanda med de ingredienser du har hemma och sedan servera till t ex lax, kyckling eller några skivor rostbiff eller rökt kalkon. 

I min sallad (som räcker till två lunchportioner) har jag: 

2 portioner kokt matvete (jag tillsätter 1/4 buljongtärning i stället för salt)
2 tomater
3 stjälkar blekselleri
två nävar ruccola
1 msk finstrimlad purjo
3 msk inlagd squash
goda oliver

Matvetesallad

Tips! När jag kokar matvete (eller quinoa) ser jag till att koka så pass mycket att jag kan spara minst en portion i kylen. Det är skönt att snabbt kunna svänga ihop en lunch t ex!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.