En riktig spis

Igår kväll kom jag hem till Stockholm efter en dryg vecka hos mamma och pappa i Karlskrona. Julfirandet har gått enligt planen; avkoppling, en massa mat och oändliga fikastunder.

Vid det traditionella besöket hos min morbror och hans sambo på annandagen stod jag och hängde vid deras vedspis för att värma mig lite. Jag kom att tänka på att vid den där vedeldade spisen har det med all säkerhet lagats väldigt mycket mat och mer genuin än så kan ju inte en spis vara. Precis hur coolt som helst, om du frågar mig.

Vedspis

För egen del funderar jag på hur stor chans det är att vi kommer att ha gasspis även i nästa lägenhet (den dag vi köper ett större bo) och att jag i brist på gasspis får lov att vänja mig vid t ex induktionshäll. Vilket trams egentligen. Tänk om jag hade kunnat sätta in en vedeldad spis istället; då kan vi snacka om konsten att anpassa värmen. Och jag hade förmodligen blivit galen efter första köksstunden. 😉

2 kommentarer

  1. Polly

    Sötaste tjejer! Jag ska ha tjejmiddag, en fredagkväll.

    VAD SKA JAG BJUDA PÅ????????

    Ångesten står högt i tak, vad hinner man ordna typ efter jobbet?? Jag funderade på pastarullar (visst har ni recept?) men är det festligt nog? Pajer? Shit, hjälp mig!!!!

  2. Maria

    Polly: Klart vi ska försöka hjälpa dig! Just nu pågår dock planeringen av nyårsmenyn för fullt så vi ber att få återkomma!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.