Le Rouge

Nykomlingen i Danyel Couet och Melker Anderssons krogfamilj är den fransk/italienska finrestaurangen Le Rouge som öppnar på Brunnsgatan 2-4 i Gamla Stan imorgon tisdag, 30 oktober. Jag var där på presslunch i fredags och fick möjlighet att smaka både på maten och stämningen.

Le Rouge

Lokalen på Brunnsgränd 2-4 är klassisk restaurangmark; på Källaren Diana har kockarna Tore Wretman och Nils Emil Ahlin huserat och dessutom har Jonas Ahlströmers potatiskällare legat här. Det förpliktigar.

Le Rouge signalerar värme, inte minst tack vare inredningen som Stylt Trampoli stått för. Detaljerna kommer från hela världen och det har inte sparats på krutet; en mängd smålampor, tygdraperingar och tavlor i taket bidrar till den ombonade känslan. Och det är rött. Överallt.

Le Rouge

Maten är traditionell och klassisk och smakerna kommer att kännas igen. Danyel Couet ansvarar för restaurangen och tillsammans med den italienska köksmästaren Marco Baudone har han skapat en färdig femrättersmeny som kommer att bytas ut varje vecka (650 kr).

Lunchen som serverades i fredags var riktigt bra. Jag gillade mälargösen med citrusstekt fänkål och champagnesås allra bäst, men det pocherade lantägget med skogssvamp, äppelrökt sidfläsk och dragonmoussline överraskade mig å andra sidan mest. Jag är inte alls ett fan av pocherat ägg, men dragonmousslinen höjde ägget flera snäpp. Avslutningen som bestod av äppelgalett med kanel och calvadosglass var inte himmelsk, men god.

Le Rouge

I Le bar Rouge, som ligger i Gröna Huset (f d Pontus in the Green House), serveras drygt tio smårätter. Baren, såväl som matsalen, har öppet måndag till lördag. I matsalen serveras även lunch måndag till fredag.

Le Rouge

Le Rouge ligger på Brunnsgränd 2-4 i Gamla Stan. Närmsta t-bana är Gamla Stan, men du kan även åka hit med buss nr 2 och 3.

Samtliga bilder kommer från www.lerouge.se.

6 kommentarer

 1. Anne

  Ser mysigt ut! Och jag tänkte just säga “Vilka fina bilder!” tills jag läste sista meningen 😉

 2. Mamma Mat

  Vilken mysig restaurang! Ska försöka göra ett besök nästa gång jag besöker Stockholm.

 3. Elenor

  Ser ut att passa mina “ljudkänsliga öron”

 4. Helena

  -> Elenor: Jag tänkte på dig när jag satt på Le Rouge. Ombonat, mjukt och behaligt – det passar dig (på många sätt!).

 5. Gustaf

  En utomordentlig trevlig upplevelse…mat, serveringspersonal, miljö….

 6. Catarina

  En härlig upplevelse, rekommenderas varmt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.