Tomat- och fetaostfylld schnitzel med ugnsbakade rotfrukter

Vid de tillfällen då vi har tillgång till bil och har möjlighet att åka till en stormarknad och bunkra är skinkschnitzlar en av de saker jag alltid köper numera. Särskilt om jag handlar på PrisXtra där charkdisken är riktigt bra. Schnitzlarna går så klart bra att bara panera och steka utan krusiduller, men jag gillar dem bäst med en god fyllning. I somras gjorde jag en enkel och god fyllning med ost och skinka som med säkerhet kommer att göra come back i mitt kök. Den här gången blev det lite av en kylskåpstömning med soltorkade tomater, schalottenlök och fetaost. Eftersom det bara behövs små mängder till fyllningen går det oftast att hitta goda tillbehör hemma; några soltorkde tomater som blivit över och en liten bit fetaost räcker gott. Godare än den vanliga vardagsmaten, tycker jag. Till schnitzlarna gjorde jag ugnsbakade rotfrukter; minimal arbetsinsats för ett gott resultat. Klyschigt så det förslår!

Till två personer behöver du:

4 skinkschnitzlar
4 skivor soltorkade tomater
1 schalottenlök
ca 25 g fetaost
1 ägg
ströbröd
salt
vitpeppar
6 potatisar
2 morötter
1 palsternacka
olivolja
flingsalt
svartpeppar
4 kvistar bladpersilja
ca 50 g fetaost

Gör så här:

Tvätta, skala och klyfta potatis, morötter och palsternacka. Lägg rotfrukterna i en form, droppa över olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar. Baka i ugn tills rotfrukterna är krispiga (i min ugn tog det ca 25 minuter i 200 grader, men det beror ju helt på hur stora klyftor man skär). Toppa med smulad fetaost och finhackad baldpersilja strax innan servering.

Finhacka de soltorkade tomaterna och löken. Smula fetaosten. Krydda schnitzlarna med salt och vitpeppar och lägg sedan på fyllningen och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Doppa schnitzlarna i vispat ägg och ströbröd och stek dem sedan i stekpanna.

Schnitzel

Schnitzel och ungsbakade rotsaker

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.