Dofilus hallon fiber

Dofilus Hallon Fiber

Vi fick hem ett produktprov på den nya smaken Dofilus hallon fiber häromveckan. Den nya smaken ska finnas i butik från v.36 och priset är ca 14 kr. Yoghurten som sägs innehålla “snälla bakterier” och vara bra för magen säljs i halvlitersförpackning med skruvkork. Så här tyckte jag om den:

Plus:
+ God! Bra smak, inte för söt som många andra fruktyoghurtar
+ Praktisk skruvkork på förpackningen
+ Krämig konsistens (tyckte först att fiber lät som att det skulle bli konstig konsistens)
+ Bra mättnadskänsla

Minus:
– Liten förpackning
– Priset, 14 kronor för en halvliter känns mycket!

Kan jag tänka mig att köpa den?
Inte som vardagsyoghurt, men den kan nog få hänga med till landet när vi åker dit över helgen. En halvliter räcker precis lagom till två frukostar för mig.

8 kommentarer

 1. Kurt

  Intressant att fibrerna kommer från cikoriarot & havre, undrar vart i världen man odlar cikoriarot?. En intressant egenskap som hallon har är att det verkar vara ett mycket effektivt medium för att sprida vinterkräksjuka. Det beror förmodligen på att de måste plockas för hand och att det har en mycket stor yta, där viruspartiklar kan överleva.

 2. Maria

  En sökning på Wikipedia ger bl.a. besked om att cikoria/vägvårda växer vilt i sydligaste Sverige och på Öland och Gotland och att roten använts som kaffesurrogat förr i världen. Där ser man, man lär sig något nytt varje dag. Vinterkräksjukan hoppas jag att jag slipper, hallon eller ej. Det räcker med den omgång jag fick mig i vintras. 😯

 3. Linn

  Vilken härlig matblogg ni har!:grin: Kram

 4. Bimbobenny

  Ni borde testa mina linfrösmoothies, lika delikata som tuggummipapper.

 5. Sandra

  Hej!
  Jag måste bara tipsa er om det nya cafeet som har öppnat istället för “filibabba” på parmmätargatan. Stället är fantastiskt med gudomliga hembakta bröd och supertrevlig personal. Allt känns “hemmagjort”. De har supergoda frukostar!

 6. elina

  åh. är det motsvarigheten till blåbär..? minns inte om det är samma flaska. men blåbärsvarianten är riktigt god. saknar sånt over here i new york. om nån har tips på god amerikansk yoghurt – eller iaf som säljs här – tveka inte att flagga 🙂

 7. Emma

  Tack för ett bra tips på en mycket god youghurt! Tack vare att ni bloggade om den blev jag nyfiken och såg den när jag handlade igår- och blev mycket nöjd. För det mesta brukar fil regera hos mig men nu finns denna som inte heller är så söt. 😉

 8. Charlotte

  Hej! Vill tipsa om ett smart frukosttips om man som jag gillar fruktyoghurtarna men ändå vill vara nyttig och undvika så mycket socker .. Dessutom mycket ekonomiskt: Blanda naturell yoghurt eller filmjölk med några matskedar av din söta och smarriga älsklingsyoghurt direkt i tallriken!!! Det blir jättegott! Friskare än enbart fruktyoghurt och mycket godare än vanlig filmjölk eller naturell yoghurt! Och en förpackning fruktyoghurt kommer att räcka en hel vecka på det här sättet!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.