Niklas mat

En ny säsong av Niklas mat har börjat rulla på torsdagar i SVT 1 klockan 20. Första avsnittet (av 12) sändes förra veckan och nu känns Niklas ännu mer varm i kläderna och avslappnad än vad han gjorde i förra omgången (även om jag gillade honom redan då). Programmet innehåller precis sådant som jag gillar; enkla rätter, pimpad vardagsmat och korta, men oftast intressanta och kul reportage.

Niklas Ekstedt
Bild lånad från www.svt.se

Om jag inte har helt fel för mig kommer den här veckans program att handla om matbloggare. Så klart extra intressant (nix pix, vi är inte med).

All heder åt SVT som gör det möjligt för tittarna att se de flesta program/serier i efterhand. Om du inte har möjlighet att se Niklas mat på torsdagskvällarna finns det alltså i arkivet på SVT Play och du kan se det när som helst. Eller gång på gång, för den delen. Dessutom finns en hel rad med tips och recept exklusivt för webben i kategorin “Hemma hos Niklas”. Missa inte!

7 kommentarer

 1. Sopheia

  Han lagade ju en rätt med bondbönor i torsdags. Verkade jättegott men finns det frysta bondbönor i ens vanliga affär? Googlat lite och det verkar inte enkelt att få tag på precis…

 2. Elin

  jag fastnade också för det pastareceptet och så kände jag igen mig ganska mycket i Niklas inställning till pasta huruvida den ska vara färsk eller inte (well, jag är ett big fan av pappardelle också…). Bondbönor har jag inte sett i frysdisken men det borde väl vara en tidsfråga innan Findus kommer med något sådant, de har väl adopterat de flesta grönsaksvarianterna nu till sitt frysta sortiment…

 3. kristina

  Javisst var han bra och med lagom enkla recept som verkade jättegoda.

 4. Maria

  Kul att se lite matbloggaransikten igår på tv! 🙂

 5. Petra

  Men varför måste han slå med kniven eller vilket köksverktyg han nu håller i handen i bänken innan han ska till och skära, smaka osv? 😉 Ett ticks han är helt omedveten om – men kan ingen på SVT tipsa honom?

 6. Malin

  Jag har hittat frysta, spritade bondböne-look-a-likes hos min lokala kines. Inte så miljövänligt, dock.

 7. Kurt

  Ser man på matlagningsprogram får man lätt intrycket att kockar är mycket okunniga. Tyvärr bidrar ju Niklas Ekstedt i allra högsta grad till den bilden.

  Efter att han i ett av de senaste programmen lagat Potatis & purjolökssoppa med rökt ål, och Niklas samtidigt talat om hur stolt han var över svensk ål, och samtidigt besökte ett ålrökeri. Så undrar man ju bara VARFÖR personer som uppenbarligen inte har det minsta intresse för råvaror jobbar med mat? Och det och gäller ju naturligtvis hela redaktionen för programmet Niklas Mat.

  Okunnighet, ointresse och slarv!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.