Uppdatering från trädgården

Vår första sommar med trädgård har givit följande erfarenheter;

1. Saker som klarar sig själv, klarar sig också bäst. Därför är det gott om äpplen, plommon, körsbär, rabararber och vinbär. Även rucola, salvia,portlak, koriander och basilika får ses som högst självständiga inidivider utan behov av passning.
2. Att inte ha någon som vattnar under den tio dagar långa semestern kan få förödande konsekvenser även om vädret var högst ostadigt. De minsta plantorna dog och sugarsnapsen har inte riktigt återhämtat sig ännu.
3. Jag har en känsla av att ganska många saker har skett “en månad försent”, jag har ju följt instruktionerna på fröpåsarna men nästa år så kommer jag nog att börja en månad tidigare med det mesta.
4. Och så skäms vi lite för att vi fortfarande inte har hunnit gräva ett riktigt trädgårdsland varför det mesta fortfarande växer i stora krukor. Men tiden har inte riktigt funnits. Nästa år så…

Roligast hitills – våra aubergineplantor. I morse när jag vattnade så såg jag att det är fyra auberginer på gång!!!

3 kommentarer

  1. ilva

    Det finns alltid tid till att grava tradgardsland men alltid for lite tid att bara vara sa var pa du!

  2. Elin

    Haha, det var ett nytt ordspråk som jag har missat 😉

  3. Fia Baker

    Vad kul med dina äggplantor! Jag såg att jag hade 4 stycken små söta gröna paprikor på min planta utanför dörren igår! Blir alltid lika glad då jag ser att det växer.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.