Sill & jordgubbar

Midsommarafton är nog den allra enklaste mathelgen på året. Något annat än matjesill, färskpotatis, gräddfil och gräslök är uteslutet. Gott, billigt och enkelt. Och så viktigt att jag minns att mamma var noga med att ta med sig några burkar matjesill när vi firade midsommar i Spanien 1991.

Matjesill, färskpotatis, gräddfil, gräslök och kokt ägg

Jordgubbarna är lika viktiga som sillen. Till mina gubbar vill jag ha ovispad grädde.

Jordgubbar och vispgrädde

Jahadå, jag vet att jag postade ett liknande inlägg förra midsommarhelgen. Och det kommer säkert ett snarlikt i juni 2008. 😉

En kommentar

  1. sara

    det är alltid så gott med sill o potatis, man får inte glömma att äta det även när det inte är helg…kanske jag ska ha det redan imorron! tack för påminnelsen. Fin blogg, första gången här, kommer tillbaka:lol:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.