Kryddkorv med getost

Kryddkorvar är fiffigt att ha i frysen. Ibland steker jag dem i skivor och lägger i en pasta- eller quinoasallad, vid andra tillfällen äter vi dem till helt vanligt potatismos. De här ugnsstekta kryddkorvarna med getost och lite gremolatablandning var goda tillsammans med potatismos smaksatt med gräslök.

Till två personer behöver du:

3 kryddkorvar (Chorizo eller Kolbasz t ex)
1/2 paket getost
ca 2 msk finhackad bladpersilja
saften av 1/2 citron
skalet av 1 citron
några droppar olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här:

Skär fickor i korven och fyll dem med smulad getost. Blanda bladpersiljan med citronsaft, cest, olivolja och kryddor och fördela persiljeblandningen över korvarna. Ugnsstek korven i 15-20 minuter i 175 grader. Servera tillsammans med potatismos smaksatt med gräslök och en sallad.

Kryddkorv med getost och örtigt potatismos

Helenas kommentar: I en “äkta” gremolatablandning ingår vitlök, men jag gillar den bättre utan. I “korvfickorna” är det gott att även stoppa lite rödlök och soltorkad tomat.

4 kommentarer

  1. Thomas

    :neutral::roll:
    Det här ser klart intressant ut ! Ska faktiskt prova dem på grillen i sommar.
    Korv är så gott !

  2. Max

    Ser smaskigt ut.

  3. Oskar

    Åhå, Max. Medge att getostlänken fick det att se ännu godare ut 🙂

  4. Max

    Oskar: Såklart 😉

Lämna ett svar till Thomas Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.