Kycklingpasta med kronärtskockor och salvia

Färska kryddor höjer vilken rätt som helst till skyarna. I just den här kycklingpastan blev salvian pricket över i:et. Dessutom är kyckling, vitt vin och salvia verkligen en bra kombo.

Till två personer behöver du:

1 förp färsk pasta
2 stora kycklingfiléer
150 g färska champinjoner
5 kronärtskockshjärtan
8 soltorkade tomater
1 bananschalottenlök
1/3 kruka färsk salvia
1 1/2 dl vitt vin
ca 1 dl vatten
1 buljongtärning (grönsak eller svamp)
salt
svartpeppar
hyvlad parmesan och goda oliver – till servering

Gör så här:

Börja med att skära kycklingfiléerna i lagom stora pastabitar, finhacka löken, skära champinjonerna och kronärtskockshjärtanen i kvartar och att strimla tomaterna och salvian. Att ha allt det här förberett i små skålar/på ett fat sparar mycket tid! Bryn kycklingen i lite olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp kycklingen ur stekpannan. Fräs lök och champinjoner i en stekpanna med höga kanter (alt. en wok). Häll i vinet och låt det puttra ett par minuter. Tillsätt kycklingen, soltorkade tomater, kronärtskockshjärtan, salvia, vatten och buljongtärning. Låt småputtra i ytterligare ca 10 minuter, men se till att inte ingredienserna kokar sönder. Koka pastan och rör ihop med kyckling- och grönsaksblandingen. Toppa med hyvlad parmesan och några salviablad. Och goda oliver!

Kycklingpasta med kronärtskockor och salvia

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.