Eat Sweden: PetSounds Bar

Nästa anhalt på vår Eat Sweden-turné blev PetSounds Bar på Skånegatan. Snygg, stilren lokal (som en gång i tiden var legendariska Hannas) och schysst musik! Och så maten då, mmm…

Vi började med Kalixlöjrom, våffla, crème fraiche och rödlök. Två våffelhjärtan, en hög löjrom, en hög rödlök och en ordentlig klick crème fraiche serverades på en jättetallrik. Så enkelt och så gott! Emellanåt undrar jag om jag var riktigt klok som gjorde mig av med mitt våffeljärn när jag flyttade ner till Stockholm. 😯

Till varmrätt valde jag Röding med blåmusslor, citronpuré och fänkål, en ordentlig fiskbit på en bädd av musslor, fänkål och primörer. Till detta en supergod potatispuré smaksatt med citron. Definitivt något jag ska testa att göra själv, det var verkligen friskt och ett bra tillbehör till fisken. Sambon satsade på kött och valde Hängmörad ryggbiff med jordärtskocka, tryffel och oliver. Två fina bitar perfekt stekt biff tillsammans med en potatis- och jordärtskockspuré. Han såg inte ledsen ut han heller när han åt! 😉

Dessertmenyn hann vi tyvärr inte med eftersom vi måste skynda oss till Boulevardteatern för att se Magnus Betnér (rekommenderas, jag skrattade så jag fick kramp i kinderna).

Tack vare Eat Sweden-boken hittade vi återigen en för oss ny pärla på restauranghimlen! Sweet!

Hitta hit:
Du hittar restaurangen på Skånegatan, t-bana till Medborgarplatsen.

5 kommentarer

  1. Carin

    😯 Hur klarar man sig utan våffeljärn, i mars till våffeldagen är våfflor ett måste, gärna då med liknande topping som ni åt nu, men även med god sylt, t ex hjortron. 😉

  2. Kinna

    Ytterligare tips på citronmos, lägg till lite vitlök så har du ytterligare en smakdimension. Gott till bl a lamm.

  3. Therese

    Tänkte inte kommentera maten på Pet Sound utan Betnér – den mannen är ju sjukt intelligent! Han bjöd verkligen på en show som både var fylld av skrattkramp och tillfällen till eftertanke…

  4. Husmoderns

    Nästa gång, prova oliverna i baren innan! De ligger i en marinad med bla chili i. Stockholms näst godaste bar-oliver, efter Elverkets rosmarin- och balsammarinerade!

  5. Ulrika

    :smile:Var på PetSounds igår kväll. Lammet var jättegott, men allra godast var tryffeln till kaffet, det var en himmelsk njutning!

Lämna ett svar till Kinna Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.