Sockergrynets favoritpasta med salvia och vanilj

På kokboksrean i februari så fyndade jag bland annat Leilas Middagstips som har blivit en bra inspirationskälla till vardagsmaten. Många recept är enkla och görs med en hand på en kvart ungefär, eller ja det känns så i varje fall. Det är enkla genvägar med halvfabrikat och få krusiduller. Inte så mycket långkok och konstiga ingredienser med andra ord.

Den här pastan tyckte jag väldigt mycket om. Och det var jag inte ensam om. Sockergrynet åt tills hennes mage stod i minst fyra hörn – så det är alldeles ypperligt recept för hungriga barn och fredagströtta föräldrar. Vi toppade med parmaskinka men visst funkar det även som en vegorätt, kanske som förrätt för en snabb trerättersmiddag.

FÄRSK PASTA MED VANILJ OCH SALVIA, till en trött mamma + hungrig ettåring

 • 1 paket färsk pasta, typ ravioli
 • 1 vaniljstång
 • 1 pkt matlagningsgrädde
 • en näve salviablad
 • flingsalt och svartpeppar
 • hyvlad parmesan
 • ev. ett par skivor parmaskinka
 1. Koka pastan!
 2. Dela och skrapa ur vaniljstången, låt vaniljskrapet (eller vad heter det?!) koka upp med grädden i ett par minuter.
 3. Finklipp salvian och rör ner den i grädden tillsammans med pasta, salt och peppar.
 4. Toppa med hyvlad parmesan och ett par skivor parmaskinka.

Är det någon som kan berätta om Leilas andra bok, Leilas guldkant på vardagen, är lika bra, eller till och med bättre?

10 kommentarer

 1. Karin

  Ja! Hennes andra bok är minst lika bra. Jag använder den varje vecka, som inspiration och för att ta recept rakt av. Allt jag gjort har blivit lyckat. Rekommenderas alltså – även om det är lite löjligt då hennes smink matchar maträtterna.

 2. Terese

  Åh, jag älskar också Leilas mat! Har både “middagstips” och “guldkant på vardagen”. Båda är bra men jag använder mest middagstips, tycker att den har lite fler bra rätter! Så ett lite större + för middagstips alltså! (favoriten är färst tortellini med stekta tomater!)

 3. lotta

  Låter suveränt, måste jag testa på barnen i helgen. Tortellini m.m. älskar de ju redan, och om man säger vaniljsås så går i alla fall D igång med en gång 😀

 4. Max

  Åh vilken söt liten parvel!

 5. Evasleva

  jag älskar Leilas “guldkant”. Den är så otroligt vacker. Det är för mig är jätteviktigt för en kokbok då jag oftast ändå inte lagar recepten utan bara använder de som inspiration.

 6. Susanna

  Leilas guldkant är verkligen inspirerande och jag har läst den från pärm till pärm! 🙂 Senast gjorde jag engelska chokladscones med hallon och mörk choklad. Mmm…

 7. Carro

  Kan tipsa om coctailen på sid 100 i Leilas guldkant. Den gjorde succé, helt underbart god! Gjord på Granatäpple, färskpressad apelsinjuice, sockerlag, vodka och is 🙂

  Jättehärlig blogg Ni har för övrigt!

 8. Helene

  Det där måste jag laga till min snuttis! låter som ett spännande recept !

 9. Lantliv

  Hej!

  Jag har också tipsat om detta underbara recept som vi gör då och då här hemma på min blogg. Vi har dock problem med att hitta ett gott vin till rätten. Har ni några tips på vad som funkar?
  Tack för en härlig blogg!

 10. Elin

  Tack för påminnelsen om pastan, har inte gjort den på jättelänge. Vinet (vitt tänker jag nog mest på spontant) ska nog ha ganska skarp smak och inte ha för mycket söta toner tror jag, så att det inte blir efterättseffekt med vaniljen i pastan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.