Crema di Balsamico

Den här flaskan stod bortglömd i skafferiet utan att jag visste om hur bra den var. Jag fick den i julklapp tillsammans med en massa andra olika olivoljor och vinägrar och just där och då så tänkte jag väl inte så mycket på vad det var. Men det här är en riktigt tjock och krämig balsamvinäger som passa väldigt bra att ringla direkt på maten. Den passar in lite överallt, till pastan, risotton mm och i lördags så fick den uppgradera en tallrik med grillad rumpstek och ost-och-vitlöksgratinerad potatis. Den är helt klart mycket bättre än många andra “färdiga” såser som finns att köpa om du inte orkar laga mat. Är det förresten någon som har provat varianten med hallon?

ringla direkt på tallriken!

12 kommentarer

 1. sofia

  Har inte provat hallonvarianten men rekommenderar crema di balsamico med smak av fikon, det är helt makalöst gott. super till manchego!

 2. ylva

  jag har testat hallonvarinaten. Rekommenderas varmt! Den är lite karamellig i smaken. Igår ringlade jag den över gula coctailtomater. yumi!

 3. Max

  Annars är ju Fattorie Giacobazzi´s Crema Balsamica ett säkert kort. Lite dyrare, men vad gör man inte för kvalitet? 😛

 4. Piero

  Kan rekommendera Zeta Crema Balsamico Limone. Underbar!

 5. Elin

  Piero, den har jag faktiskt inte sett, jag letar fortfarande efter varianterna med fikon och hallon, men de verkar inte finnas i “de vanliga” affärerna… ska hålla utkik efter den också, då vår flaska som jag nämner ovan är grym vardagslyx till vardagsmaten 😆

 6. Maria

  -> Elin: VI Matpressen har dem!

 7. Charlotte

  Denna används till ALLT (i stort sett) i mitt kök – på sallader, på potatismos (!), på kokta grönsaker, på skinkmackan och på ostmackan.. På pasta med köttfärssås och på fisk. Allra bäst blir den till avokado, tomater, halloumi och god kallrökt skinka.. Nu till jul passar den förträffligt till brysselkål! ojojoj – balsamico till allt jag äter… snart är det bara kaffet och filmjölken som får vara ifred.. Nämde jag att den är jättegod till glass också? Och till frukt… Har provat fruktsmakerna hallon fikon och citron, men gillar originalet bäst!

 8. NIno

  🙂
  Hej, från vilkn tillverkare? Vår kanske? Prova dadel balsamicon till chevre makalöst gott tycker jag.

  Mvh
  NIno

 9. Elin

  Nej den har vi inte provat! Den här var kanske från Sainsburys kanske…

 10. Cissi

  Var kan man köpa dadelbalsamico? Vilka märken finns det? 😉

 11. På tal om pizza » Tre tjejer i köket

  […] så lite pizzabekännelser – här hemma ringlas det balsamvinägercremé på […]

 12. Rumpstek med citron och timjan » Tre tjejer i köket

  […] till en couscoussallad med plommon och squash. Istället för sås så ringlade vi över vanlig balsamicocremé. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.