Limekotletter, ugnsrostade grönsaker och sås på körsbärstomater

Fläskkotletter blir lätt torra och trista, men om man snabbsteker dem och sedan låter dem gå klart i ugnen med lite smulad fetaost ovanpå blir de riktigt goda. Enkel och bra vardagsmat. Jag serverade kotletterna tillsammans med ugnsrostade potatisar, tomater, oliver och kronärtskockor och gjorde en jätteenkelt tomatsås på konserverade körsbärstomater till.

Till två personer behöver du:

2 kotletter
saften av 1/2 lime
ca 50 g fetaost (1/4 paket)
torkad timjan
salt
svartpeppar
10 kokta potatisar
5 kronärtskockshjärtan (ca 1/2 burk)
2 tomater
en skvätt olivolja
margarin – till stekning
Sås:
1 liten lök
1 burk konserverade cocktailtomater (400 g)
1/2 grönsaksbuljongtärning
svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Krydda kotletterna, pressa över limejuice och bryn dem hastigt på båda sidor. Lägg kotletterna i en ugnsfast form. Dela de kokta potatisarna, kronärtskockorna och tomaterna och lägg runt kotletterna. Droppa över lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Toppa kotletterna med lite smulad fetaost. Låt gå i ugn, 175 grader, ca 20 minuter.

Såsen: finhacka löken och låt den svettas i lite grand olja. Tillsätt burktomaterna, men häll inte i all vätska om du inte vill ha en väldigt rinnig sås (med betoning på väldigt). Tillsätt buljongtärningen och låt puttra i tio minuter. Krydda med svartpeppar.

Limekotletter

En kommentar

  1. Körsbärstomater på burk » Tre tjejer i köket

    […] konserverade körsbärstomaterna från italienska Divella är söta och goda. När jag hade dem i en sås behövde jag inte ha i någt socker (vilket jag alltid har annars) och det är ju ett tecken på […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.