Brownies med philadelphiatopping och hallon

Kakbibeln Två Systrars Söta har verkligen blivit min bästa vän i köket. Snart nominerar jag den till Nobelpriset i litteratur. Jag har gjort deras marmorerade brownies med hallon ett par gånger nu och de är, alltså, fantastiska känns som ett litet tafatt och blygsamt omdöme. Jag har lovat receptet till höger och vänster hur länge som helst nu men eftersom Vikkan redan har bloggat om dem så hänvisar jag till hennes inlägg.

Lite tips på vägen:

 • Enligt grundreceptet så är det 15 bitar men jag gjorde de hälften så stora så att det blev 30 istället. Det är nästan nödvändigt eftersom de är väldigt mäktiga.
 • När jag tog ut plåten efter 20 minuter så var det fortfarande lite kletigt i chokladsmeten men ostfyllningen hade stelnat så jag ville inte chansa på att ha den längre i ugnen. Istället så fick den stå i kylen över natten och resultatet blev bra. Kanske att resultatet blev lite mer tryffelkänsla än brownies men min ugnstemperatur spökar lite som sagt.
 • Kom ihåg att smöra och bröa formen innan. Kakan blir kletig och var lättare att skära i bitar när den var kall och hade stelnat.

12 kommentarer

 1. Maria

  Åh de var alldeles alldeles fantastiskt goda! Och en liten bit var fullt tillräckligt, mäktigt är bara förnamnet. 😛

 2. Vickan

  De är verkligen kanongoda de här rutorna!!! och hela kokboken är så läcker så man vill sätta tänderna i den =)

 3. Therese

  Älskar de här mumsbitarna!

 4. Susanna B.

  Den boken verkligen fantastisk. Jag kommer att testa receptet på Söndag (SuperBowl Sunday här i USA)!

 5. mysan

  Jag kunde ju inte hålla mig från att testa det här receptet igårkväll. Inte kunde jag ju heller hålla mig från att provsmaka kakan så fort den hade blivit någorlunda kall. Jag hade väntat mig en chokladupplevelse av högsta rang….men det var inte särskilt gott alls! Kakstackarn blev kanske någon minut för länge i ugnen, tröstade jag mig med. Menmen, idag när ag bestämt mig för att ge kakan en till chans så var det helt annan smak och konsistens på den! Kakan SKA verkligen stå i kylen och fundera över natten för att bli bra!

 6. Anna-Karin

  Hela den boken är helt underbar, gjorde brownies idag, blev lite lösa men jag hade för lite choklad så det kanske var det som var felet. Sen måste jag bara tipsa om den vitchokladkladdkakan och jordgubbspannacottan med myntasirapen. Båda är super!:lol:

 7. Annika

  Måste testa dessa brownies… Men en fråga, vad ska man använda för form?

 8. Elin

  Jag har en form som är 20x20cm som är lagom. Om du har en form med avtagbar kant så är det bättre.

 9. Åsa

  Är det någon som testat hur dom blir om man fryser och tinar upp dom?

 10. Elin

  Det funkar! Perfekt att tina till kaffet när sockergrynet sover middag, ehum.

 11. Åsa

  Jag är också hemma med ett litet gryn på dagarna, vet allt om något sött till eftermiddagskaffet… 🙂 Tack för svar!

 12. Nioåringens kalasbrownies » Tre tjejer i köket

  […] Brownies med philadelphiatopping och hallon […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.