Fem saker som jag lovar att jag ska göra

Anne skrev om fem matträtter som hon ska göra under det kommande året som inte har gjort förut. Det är en rolig idé tycker jag och härmed så uppmanar jag alla andra matbloggar att göra samma sak. Jag har funderat på min lista och har kommit fram till följande:

1. Jag ska göra hemgjord glass. Det står till och med en nyshoppad glassmaskin i hallen som väntar på att bli omhändertagen. Recept på expriment mottages tacksamt.
2. Jag ska göra egna Yorkshire puddings. Jag fick fina formar i teflon för ett år sedan och har fortfarande inte använt dom.
3. Jag ska göra egen bearnaisesås. Jag har gjort det två gånger men misslyckades katastrofalt båda gångerna. Det blir alltså nya försök.
4. Jag ska göra egna vårrullar. Är antagligen väldigt enkelt att göra men ack så gott.
5. Jag ska göra egna gnocchis. I och för sig så gillar jag dem som man köper färdiga på påse men jag behövde en femte grej så det får bli gnocchis.

12 kommentarer

 1. Pauls Kök

  Roast beef och Yorkshire Pudding är en av familjens favoriträtter. Men jag har aldrig lyckats laga Yorkshire Pudding lika bra som min morfar. Sedan några år använder jag teflonformar och “fuskar” (som många andra) genom att tillsätta bakpulver. Men jag hitade nyligen den här artikeln, med tips som jag skall kolla snart: http://kitchensavvy.typepad.com/journal/2006/12/yorkshire_puddi.html

 2. Susanna B.

  Vilken bra ide! Jag ska göra en lista med fem nya varmrätter som jag inte har gjort förut. Speciellt måste jag hitta några som mina barn gillar. Man fastnar ju lätt i gamla mönster.

 3. Elin

  Paul, testa och rapportera snarast!
  Susanna, är det inte dags att du börjar matblogga snart?! 😉

 4. Susanna B.

  Nej, jag har inte tid att sköta en blogg själv. Jag läser och kommenterar er blogg – det får räcka från mig 😀

 5. Jessica

  På fråga nummer ett svarar jag naturligtvis favoriten saffransglass – http://sessan.squarespace.com/inlagg/2006/11/28/himmelsk-god-lusseglass.html

 6. Elin

  Jessica, en mycket bra idé, speciellt eftersom jag har tre påsar saffran hemma. Premiärreceptet är på gång nu ikväll, det blir sorbet med blodapelsin och rosenvatten. Det här kan gå hur som helst!

 7. Oskar

  Elin: Jag är inte världsmästare på många saker men just bearnaisesås är jag en jävel på. Mycket enkelt dessutom. Inget jäkla vattenbad eller så…och ändå idiotsäkert. Slår de flesta varianter jag ätit ute på restaurang (eller alla tror jag faktiskt). 😀

 8. Pauls Kök

  Nu när jag hämtat mig efter köksombyggnaden var det dags att prova Yorskhire Pudding igen. Jag läste på i Kitchen Savvy (se min första kommentar) och kombinerade det med sådant som mamma alltid sagt. Resultatet blev toppen och finns här http://paulskok.blogspot.com/2007/03/yorkshire-pudding.html.

 9. Karin

  Fick förra julen en glasmaskin som ännu står oanvänd i skået. Har du ngr trevliga glassrecept på lager tas dessa tacksamt emot. Har kollat lite i bloghen men kan inte hitta ngr inlägg om hemlagad glass..

 10. Annika

  Hos mig kan du hitta mängder med goda glassrecept. Jag lagar hemgjord glass flera gånger i månaden (egentligen varje fredag, om vi inte är bortbjudna eller bortresta).

 11. Elin

  Karin, jag ska erkänna att det inte görs så mycket glass här hemma. Vi hade en kort och intensiv period förra vintern när maken gjorde glass var och varannan kväll men så hamnade maskinen längst in i ett skåp igen, och där står den och samlar damm… Den glass som vi pratar om fortfarande var den som smaksattes med whiskey och honung och den serverades med portvinskokta fikon. Det var en riktigt lyckad dessert! Men annars så rekommenderar jag gärna Annika i inlägget ovan som inspiration, hon är Drottningen av Glass bland matbloggarna 🙂

 12. Waterboy

  Muscovadosocker kan köpas i vilken livsmedelsbutik som helst. (nästan) 😀

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.