Jimmys Steakhouse

Det är inte alldeles enkelt att välja restaurang när vi har familj och vänner på besök. Det känns oftast tryggt att gå till ett ställe där vi varit tidigare och redan skapat oss en uppfattning om, men samtidigt är det ju roligt att prova nya krogar. Att läsa krogrecensioner är inte alltid så pålitligt, då är det oftast mer säkert att gå på sina vänners bedömningar.

Pappa var på besök förra veckan och en amerikansk restaurang låga nära till hands. Vi har tidigare varit på Texas Longhorn ett par gånger, men den här gången var vi modiga och provade Jimmys Steakhouse (Tjärhovsplan 33– Södermalm). En restaurang som definitivt passade både vår smak och plånbok.

Innan varmrätten åt vi på kryddade kycklingvingar med dipp av sweet chili och ananas och marinerade Kalamataoliver i vitlök, chili och citron. Alldeles lagom stora aptitretare.

Till varmrätt åt jag grillade hjortkotletter med lingonchutney och bakad Idahopotatis. Riktigt gott.

Grillade hjortkotletter med lingonchutney

Hit går jag gärna igen! Enda nackdelen var den höga ljudvolymen i lokalen som stundtals gjorde det svårt att föra ett vettigt samtal. Men, personalen var trevlig och maten riktigt god.

En kommentar

  1. Pernilla

    Åh, Jimmy’s steakhouse är en favorit och ligger mittemot en annan favorit gör det — Chokladfabriken såklart.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.