Naviya – nytt thaiställe på Söder

Sedan det här inlägget skrevs har Naviya flyttat till Blekingegatan 63

I en källare på Lundagatan har Naviya slagit upp portarna. De har redan uppmärksammats med en notis i DN På Stan (ej på nätet) och i söndagskväll var jag och sambon där för ett första besök. Kameran svek mig, batteriet hade laddat ur så bilderna här nedan har jag lånat från restaurangens hemsida.

Satay Buddy

Vi började med att dela på en Satay Buddy, tre grillspett på fläskkött, kyckling och biff som serverades med sallad och tre dippsåser, bl.a. den obligatoriska jordnötssåsen. Gott och perfekt storlek som en förrätt men för liten portion att dela på.

Himmaparn Forest

Jag fortsatte med en Himmaparn Forest, wokad kycklingfilé med cashewnötter, färska grönsaker och ostronsås. Krispiga, fräscha grönsaker tillsammans med mör kyckling i en lite mesig sås. Gillar du stark mat så se till att be om mer hetta om du beställer den här (eller välj något annat). J valde en klassisk Phad Thai Gai, wokade risnudlar med kyckling och jordnötter. Även här var kryddningen lite feg, men rätten som helhet väl godkänd.

På rekommendation av vår trevliga servitris beställde jag Naviyas Sorbet till efterrätt. Egentillverkad mangosorbet som serverades med frukt i ett högt glas. Sorbeten var väldigt smakrik och innehöll dessutom bitar av mango, jag ångrade inte att jag lyssnade på rekommendationen!

Roti I-tim

J valde Roti I-tim, stekt asiatisk pannkaka serverad med bananer och vaniljglass och den var han mycket nöjd med.

Vårt samlade omdöme blev god och fräsch mat som serverades av mycket trevlig personal i en lagom kitschig lokal. Allting vi åt var dessutom vackert upplagt och dekorerat med levande blommor. 🙂 Vi kommer definitivt att gå hit fler gånger!

Hitta hit:
Naviya ligger på Lundagatan 31, du kan ta dig dit med t-bana eller buss 4 till Zinkensdamm.

6 kommentarer

 1. Bengt

  Maria: Använd Tagzania så kan ni klistra in kartorna i era inlägg…dessutom så ser andra där vilka restauranter ni har varit på i Sverige…

  Lägg in litet bedömning i deskription…

  tagzaniapaste
  Indian Curry House map – Tagzania

 2. Johanna

  Låter supergott. Undrar lite över priserna??

  Mvh Johanna

 3. Maria

  -> Bengt: Bra idé, ska gå igenom inläggen och fixa!
  -> Johanna: Varmrätterna ligger runt 160-170:-, förrätter och efterrätter runt 65-70:-
  Kändes prisvärt!

 4. Karl o Michelle

  Vi älskar Naviya.
  Det är så mysigt och strålande service.

  vi äter där minst en gång i veckan.

 5. Ulrika

  Naviya är en jättebra restaurang. Inte bara på kvällen utan jag uppskattar även deras luncher.
  Att få levande blommor på maten känns lyxigt och det får de definitivt en extra guldstjärna för! 🙂

 6. Restaurang Hongthai » Tre tjejer i köket

  […] precis som Maria gillade jag de färgglada orchidéerna som smyckade alla […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.