I Helenas kök

En lista med kökstema som cirkulerar på nätet. Passar fint här!

Tre saker som jag alltid har i kylen: parmesan, lime och gröna finoliver
Tre saker jag alltid har i frysen: lax i portionsbitar (inte filéer :wink:), bröd i skivor och kycklingfiléer
Tre saker jag alltid har i skafferiet: pasta, fem/ sex olika sorters buljongtärningar och quinoa
Tre kryddor jag alltid har hemma: flingsalt, svartpeppar i kvarn och torkad timjan
Tre saker jag använder varje dag: oliv- eller rapsolja, flingsalt och strösocker (i teet)
Mina tre favoritgrejor i köket: knivarna, den elektroniska stektermometern och cestjärnet
Tre saker som inte får komma in i mitt kök: pommes frites, marmelad och falukorv
Tre saker som jag skulle vilja ha i mitt kök: en varmluftsugn (gasugn suger, men gasspis vill jag aldrig någonsin byta bort!), en röd blender från Kitchen Aid och plats för ett litet matbord

11 kommentarer

 1. Anne

  *nickar* Det är en ruskigt bra blender. Och det är ren bonus att den är snygg. Röda såklart finast, och den matchar ju liksom min röda assistent också.. 🙂

 2. Ida

  Håller med Anne! Jag har också båda och jag är super super supernöjd!

 3. Oskar

  Och då du säger marmelad innefattar du sådan från Den Gamle Fabrik i Taastrup, Danmark? Den har fått dispens hos mig nämligen.

 4. Helena

  -> Anne & Ida: Lyllos er som har både en blender och en assistent från Kitchen Aid.
  -> Oskar: Den där danska marmeladen har jag aldrig smakat, men jag är tveksam till det söta… Jag äter mycket hellre frukten och bären utan det marmeladiga. 🙄

 5. Helena

  om man tvunget vill äta marmelad finns det faktiskt Marmelad inte innehåller tillsatt socker, endast sötad med naturlig fruktjuice. Märket har jag för tillfället glömt(typiskt !) men är franskt och finns hos Konsum ibland och Hemköp. Glasburkarna är höga, smala m blå etiketter. Finns i smakerna: Fikon, Apelsin&Ingefära, Röda bär o några fler. Balfour el nåt likn. tror jag märket heter

 6. Helena

  kanske skulle skriva Heléna så man skiljer oss åt…

 7. Oskar

  -> Heléna: Exakt! St Dalfour. Är absolut ingen marmeladkille men en klick av deras fikonmarmelad passar utmärkt till en bit grönmögelost.

  http://web.telia.com/~u40209439/dalfour/index.htm

 8. Natalie

  Kan inte heller leva utan gasspis, tur att det är ganska standard i Österrike där jag bor nu. Bäst av allt är att var spis har elektrisk vanlig och varmluftsugn. Kunde inte fatta att jag kunde ha san tur när vi bytte lägenhet… Finns att köpa i Sverige ocksa och är inte sa mkt dyrare än en vanlig spis/ugn.

 9. thomas

  st dalfours fikon marmelad är rätt smarrig, men till t.ex gorgonzola föredrar jag deras päron marmelad, klockren, till en bit tallegio är persikomarmeladen oslagbar:grin: har provat väldigt många olika marmelader o mutarder (italiensk fruktsenaps confit) till en uppsjö av ostar men tycker st dalfour är de bästa… jordgubbsmarmelad till brie (om det är en meaux så bör den vara ytterst lite lagrad annars skär det sig med det söta) kan tyckas en smula perverst, men är faktiskt helt vansinnigt gott sena sommar kvällar:wink:

 10. Thomas

  *fnissar* jag måste bara få skryta med att ha investerat i en röd Kitchenaid – dock inte blendern, utan matberedaren – som julklapp till mig själv. en ren fröjd att laga mat med riktiga grejor, kommer ihåg att vi hade en av deras degblandare i kallskänken på Den Gyldene Freden, den står härnäst på önskelistan.

 11. Helena

  -> Thomas: Roligt att du har hittat hit! 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.