La Cucina Italiana

Pizza med mozarella, färska tomater och rödlök

Av någon anledning tar det emot att byta pizzeria. Vi har av gammal vana traskat iväg till samma ställe sedan vi flyttade in för två år sedan och tyckt att pizzan varit ok, men för några veckor sedan var vi inte så lite wild & crazy när vi gick uppför Hantverkargatan istället för nerför och köpte våra pizzor på La Cucina Italiana (Hantverkargatan 63, Kungsholmen). En lyckad chansning. Min pizza, Pulcinella, med mozarella, färska körsbärstomater, olivolja och rödlök smakade riktigt gott. Jag har sedan dess även provat en Deliziose med kronärtskockor, parmaskinka, grillad paprika, färska tomater och basilika och det känns att råvarorna är bra. Smakrika och goda.

Och ja… jag äter pizzan ur kartongen. Minimal disk; bara kniv och gaffel! :mrgreen:

Förresten borde det här inlägget hamna i kategorin: “Gå ut, köpa mat, ta med, äta inne/hemma”. Om den kategorin hade funnits. Öhh… eller kanske en kategori med namnet “Take away”. Rätt å slätt. 💡 Solsting. Ja.

Uppdatering 061001: Jaha… det var den pizzerian det. Ingredienserna var uppenbarligen för dyra, La Cucina Italiana har bommat igen.

4 kommentarer

 1. Elin

  Ja, jag tror också att du har solsting – så vi kanske ska ha en kategori som heter just “solsting” 😉

 2. Henrik

  För sådan där hederlig åttiotalspizza – innan man började ha buffelmozzarella, basilika och ruccolasallad på – så rekommenderar jag varmt La Solo på Hantverkargatan 35.

 3. Helena

  -> Henrik: La Solo har varit vårt pizzaställe i två år, men vi tycker att pizzorna har blivit lite sämre på sistone. Smakar mindre, helt enkelt. Så då testade vi La Cucina Italiana och blev positivt överraskade! 😉

 4. Johan

  Vi har minskat disken vid vår pizza-ätning genom att byta ut kniv och gaffel mot sax 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.