Söndagsceasar

Söndagsceasar

En snabb ceasarsallad på söndagskvällen är ett bra botemedel mot både hunger och trötthet. Den krämiga dressingen och smakrika parmesanen kan få vem som helst på gott humör! 😉

Uppdatering! På begäran kommer receptet på ceasarsalladen!

Till två personer behöver du:

2 kycklingfiléer
2 krukor romansallad
1 paket bacon
15 st cocktailtomater
rikligt med parmesan
krutonger – vitt bröd med lite olivolja och flingsalt gjorda i ugnen eller
i stekpanna
Felix ceasardressing

Gör så här:

Skiva kycklingfiléerna, krydda med salt och svartpeppar och stek dem i lite olja. Stek baconskivorna i micron (lägg skivorna på hushållspapper, låt gå i micro några minuter, flytta om skivorna och micra ytterligare en minut) och klipp dem sedan i lagom stora bitar. Dela cocktailtomater i halvor. Blanda alla ingredienser på tallrikar eller på ett serveringsfat. Toppa med krutonger, hyvlad parmesan och ceasardressing.

Helenas kommentar: det går förstås alldeles utmärkt att göra sin egen ceasardressing, men Felix funkar fint när ambitionen eller tiden inte finns!

5 kommentarer

  1. Samuel

    Smarrigt så det förslår men då gäller det ju också att ha den där extra biten parmesan i lager!

  2. A Lacy

    Skulle gärna hitta receptet men gör det inte. Mitt fel troligen, men var hittar jag det?

  3. Helena

    -> A Lacy: Nu har jag lagt till receptet i inlägget ovan! Det var alltså inte alls ditt fel att du inte hittade det tidigare; det fanns helt enkelt inte! 😉

  4. Jenny

    Har ni inget bra recept på hemgjord ceasardressing? Jag är inte så förtjust i felixvarianten 🙄

  5. Maria

    Jenny -> Ingen av oss har faktiskt gjort caesardressing! 😳 Jag kan däremot bjuda på ett recept från boken Våra bästa GI-recept som jag tänkt testa. Det räknas kanske också? 😉

    Till 8 portioner:
    2½ dl rapsolja
    1 ägg
    2-3 msk färskpressad citronjuice
    ½ msk dijonsenap
    2 sardellfiléer
    1 vitlöksklyfta
    1 msk vatten
    ½ msk vitvinsvinäger
    salt & peppar

    Mixa alla ingredienser tills det tjocknar, smaka av med salt och peppar.

Lämna ett svar till Maria Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: