Kyckling och grönsaker i curry

Ett besök i mataffären en söndagskväll resulterade i en enkel och förvånansvärt god kyckling i currysås en måndagskväll. Lite skära och hacka och några minuter på spisen. Enklare kan det knappast bli.

Till två hungriga personer och en matlåda behöver du:

2 kycklingfiléer eller ett lagom antal lårfiléer
1 gul lök
1 paprika
1/2 blomkålshuvud
1/2 squash
champinjoner
1 burk bambuskott
2 dl lätt creme fraiche
ca 2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
curry
chilipulver
ev lite salt

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar och bryn den i lite olja. Lägg i curryn och de skivade grönsakerna och låt fräsa en liten stund. Häll i creme fraiche, matlagningsgrädde och buljongtärning och låt puttra i ca tio minuter. Se till att grönsakerna inte blir för mjuka, krispigheten ska vara kvar! Smaka av med lite mer curry, chilipulver och ev lite salt. Servera till ris eller nudlar.

Helenas kommentar: Lägg i de grönsaker du gillar, jag hade t ex kunnat tänka mig lite selleri och broccoli också. Den här gången blev det faktiskt mer grönsaker än kyckling, men det passar mig alldeles utmärkt. Vi hade råris till, kanongott! Trist nog gav batteriet till kameran upp precis när jag skulle fota och det var liksom inte läge att ladda batteriet och vänta med att äta. Synd på en sån snygg maträtt!

Uppdaterat! Jag har lagat kyckling & grönsaker i curry vid fler tillfällen och senast var kamerabatteriet fulladdat. Den här gången la jag i lite selleri också. Och jag ser nu att röd paprika hade varit lite piffigare än vad den gröna och gula var! 😉

Kyckling & grönsaker i curry

2 kommentarer

 1. PO

  Hallå tjejjer och grattis till priset som den bästa matbloggen. Hänvisar till dagens blt ( Blekinge Läns Tidning ).
  Står inte på websidan men i den tryckta tidningen.

  Keep up the good work!

  // P

 2. Tre tjejer i köket » Arkiv » Kycklingbild

  […] När jag lagade kyckling och grönsaker i curry härom sistens strejkade kameran, men i helgen var batterierna fulladdade. Den här gången la jag i lite selleri också. Och jag ser nu att röd paprika hade varit lite piffigare än vad den gröna och gula var! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.