Rolfs Kök

Vi, jag och sambo-M, förärade Rolfs Kök med ett besök i slutet på november. Vi värmde upp med bubbel och crostinis hemma innan vi traskade iväg (det är för övrigt alldeles för sällan jag står i badrummet och fixar håret med ett glas Moët som sällskap!), så på plats i Rolfs Kök började vi med varmrätten på en gång.

Allra först; bra service. Hemtrevligt och propert på en och samma gång. Avslappnat. Det goda brödet med vispat smör smaksatt med salt efter att vi fått beställa vår mat hintade om en bra fortsättning. Att välja en enda rätt från menyn är inte min starka sida, men jag föll för entrecote med potatisgratäng och persiljesmör. Enklare kan det knappast bli. Inte godare heller. Första tuggan gjorde smått förvånad; hur kan något så simpelt bli så gott? Vi drack var sitt glas rött vin till, efter rekommendation. Makalöst lyckad kombination. Gratängen var krämig och alldeles lagom stor (i portionsform) och köttet smälte verkligen i munnen. Till dessert åt jag sorbet och glass. Oh, boy! Päronsorbet, hallonsorbet och vaniljglass i (för!) små formar. Och en pyttechokladmuffin.

Vi gick hem till vårt eget kök med ett leende på läpparna. God mat OCH rasande fin service. Bra matupplevelse, helt klart.

4 kommentarer

 1. ninni

  Ofta är det faktiskt så att det enkla är det godaste, bara man har bra råvaror. På senaste tiden har jag varit på det ena stället efter det andra med halvtaskig mat med fina långa namn och krångligheter. Himla trist. Tack för att du påminde mig om en så enkel maträtt, och för att du påminde mig om Rolfs Kök.

 2. V

  En perfekt födelsedagspresent till pappsen när han har födelsedag i mars. Han heter ju passande nog Rolf.

 3. Lisa

  Mmm, ska dit snart själv. Kocken heter Johan Jureskog och är otroligt skicklig.

 4. Robster

  Ja, Roffes Kök presterar alltid. Jag var där för första gången någon gång i början av 90-talet och har aldrig blivit besviken. Ett bra lokalhak som jag gärna återkommer till.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.