Blossa 05

Blossa 05

Om jag hade köpt en flaska Blossa 05 redan när den precis hade kommit till Systembolagsbutikerna hade den varit uppdrucken för länge sedan. Istället väntade jag till i fredags och det var med nöd och näppe jag kunde låta den stå oöppbnad på köksbänken fram tills igår kväll. I lördags eftermiddag var jag nära att öppna flaskan för att bara lukta på den lite, men jag lyckades låta bli. Glöggregeln här hemma lyder nämligen att ingen glögg får drickas förrän på kvällen den första advent. En dum regel, påhittad av mig själv.

Det är drag i årets Blossa. Den smakar hjortron och Armangac. Riktigt eldig. Och god. Det finns risk för att det blir en mugg med glögg både nu och då. Och en flaska lär definitivt inte räcka. Dessutom är flaskan fin och ska helt klart sparas.

På Blossas hemsida har Ulrika Bengtsson samlat glöggmingelrecept som jag är sugen på att prova. Om det blir något av mina planer återkommer jag med rapport.

8 kommentarer

 1. Viktoria Schiöler

  Oj, alkolhol med drag gillar jag… Sitter här och blir jättesugen på nya glöggen, men får nöja mej med te eftersom Systembolaget inte är öppet.

 2. Viktoria Schiöler

  Och nu har jag smakat den… Snorgod (fast jag råkade hälla den i ett glas med lite mjölk så den skar sej och blev grå – fick hälla upp ett nytt glas).

 3. Husmusen

  Och designen på flaksan är så galet snygg att man vill köpa denbara därför.

 4. Husmusen

  ähum… flaskan (man skulle kunna tro att jag smuttat på glöggen innan jag skrev det där 😉

 5. Maria

  Ja, visst är den god. Tror jag blivit glöggberoende =) jag gillar den skarpt.

 6. Tre tjejer i köket » Blossa 09

  […] årets smak kommer även en trepack med tidigare års smaker (05 Hjortron, 06 Lingon och 08 Blåbär) att finnas till försäljning. Blossa multipack har varunummer 76097-09 […]

 7. Blossa 06 » Tre tjejer i köket

  […] Förra årets Blossa-glögg var god, året dessförinnan trollband den otroligt goda glöggen med vinteräpple mig (så gissa om jag blev lyrisk när Maria och hennes J plockade fram en gammal flaska Blossa 04 efter att vi druckit upp all annan glögg på förra årets glöggafton… ljuvligt god!). […]

 8. Blossa 08 » Tre tjejer i köket

  […] igår var lite sommar i luften igen. Men hur som helst, årgångsglöggen från Blossa är ju ett kärt och återkommande ämne här i bloggen så hur ska man kunna hindra […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.