Hjortronvinäger

Jag fick en flaska hjortronvinäger direktimporterad från Grythyttan för några veckor sedan. Spännande! Än så länge har jag bara droppat den över en sallad och det smakade riktigt gott, men det känns som om jag skulle kunna göra något roligare med vinägern. Vad kan tänkas passa så där extra bra tillsammans med hjortronvinäger, egentligen? Jag menar, det finns säkert något som blir en extra lyckad kombination med hjortron. Några tips?

I egenskap av exbleking har jag ju liksom inga jätteerfarenheter av det rödguldiga bäret.

3 kommentarer

  1. Johanna

    En riktig åttiotalslyxig efterrätt på norrbottniska krogar var friterad camembert med varma hjortron.. och jag kan tänka mig att vinägern kan passa bra i sallader o dyl med ost – chevre, kanske, om man inte vill ha camembert.

  2. Elin

    jag är nog också inne på ett osttema, kanske något med västerbottenost? Rucola borde också vara gått till hjortron?

  3. Helena

    Tack för tipsen, tjejer! Det känns rätt i munnen när jag tänker på ost och hjortronvinäger tillsammans… så det är klart att ni har rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.