Lättuggat

Tiden efter att jag opererade ut en visdomstand den 17/5 har mitt fokus på mat och matlagning varit koncentrerat på att det ska vara lättuggat. Den första dagen var det nyponsoppa, mosad banan, mosad avokado och vitt bröd med bortskurna kanter som fick stå på menyn och det förstår ni ju själva att det blir ingen matnörd glad av. Nog om det! Två recept som tillagats och visat sig vara både lättuggade och goda kommer här:

Pasta med tomater, vitlök och basilika 4 portioner Mat&Vänner

Pasta med tomater, vitlök & basilika

Ingredienser
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor (jag använde 4)
2 msk olivolja
2 dl vispgrädde (jag använde 2½ dl matlagningsgrädde)
8 solmogna tomater
färsk basilika
salt och peppar
400 g färsk pasta (jag använde Linguine fullkorn)

Gör så här
Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i 3 min. Tillsätt grädde och låt koka upp. Halvera tomaterna, tag bort kärnorna och skär tomaterna i strimlor. Vänd tomatstrimlorna i såsen och smaksätt med färsk basilika, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningen på paketet och vänd den i såsen.

Kommentar
Till serveringen la jag till några skivor bresaola, rostade pinjenötter och riven parmesan. Mums!

Frostig hallonmousse 4 portioner Aftonbladet
Ingredienser
200 gram frysta hallon
2 msk socker
1 bägare delikatessyoghurt, jordgubb/smultron (jag använde vanilj)

Gör så här
Kör de frysta hallonen med sockret hastigt i mixer så de blir grovt krossade. Lägg dem i en skål och vänd försiktigt i yoghurten. Skeda upp i fina glas och servera genast.

Kommentar
Jag tycker nog att det är snålt att säga att det här är ett recept för 4 portioner, om jag skulle servera det till fler än två skulle jag dubblera receptet. Men det var enkelt att sno ihop och som sagt, lättuggat! Och GOTT!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.