Snabbmarinerad kycklingfilé

Tisdagens middag bestod av en av mina favoriter; snabbmarinerad kycklingfilé, klyftpotatis, salsa och ugnsbakad tomat.

För fyra personer behövs:

4 st kycklingfiléer
olivolja
1 vitlöksklyfta
limesaft
salt
svartpeppar

Blanda kycklingfiléerna med olja, limesaft, vitlök, salt och svartpeppar och låt stå i cirka 20 minuter. Stek filéerna hastigt i grillpanna. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och stek klart i ugnen för att få ett saftigt kött. Servera tillsammans med salsa, klyftpotatis (med rikligt med flingsalt och timjan) och ugnsbakad tomat. Lätt som en plätt!

4 kommentarer

  1. Bengt

    MMmm kycklingfilér marinerade med limesaft…gott och saftigt…

    Jag brukar snabbmarinera kycklingfiléer med limesaft och dragon…gott…

    servera med klyftpotatis och en härlig mangosås(dijonsenap och honung i mm)

  2. Bengt

    vet ni om att jag har utsett er till Sveriges bästa matblogg?
    http://paradox66.blogspot.com/2005/02/sveriges-bsta-matblogg.html

  3. Undraren

    Måste också säga att er blogg snabbt har blivit en av mina favoritbloggar. Ni är helt klart inne på rätt spår.

  4. Helena

    Tack, tack för utnämningen, Paradox66!

    Och Undraren är så välkommen, sååå!

Lämna ett svar till Bengt Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.