Ugnsbakad leverpastej

Idag har jag gjort ugnsbakad leverpastej. På drygt 6 kilo lever. Resultatet blev cirka sådär 15 liter. Tänk på det nästa gång du köper en liten burk leverpastej. Att jag precis har slängt ihop hundrafemtio gånger mer än den lilla burken. Men nu räcker det hela året till hela familjen. Jag är inte överdrivet förtjust att slabba med rå lever. Därför är det bättre att göra pinan kort och ta hand om all lever på en gång. Matberedaren gick förresten sönder i halvtid och jag fick gå och låna en hos grannen för att slutföra pastejhysterin. Det har slabbats med vattenbad i flera timmar och fyra hundar har gråtit utanför köket.

Resulatet blev jättebra och receptet är enkelt. Ta extra av allt. Grundreceptet kommer från en av Anna Bergenströms böcker. Sedan är det lite extra av ansjovis, grädde (istället för mjölk alltså) och smör. Späcket är utbytt mot fläskfärs och pastejen är kryddad med mejram, timjan och kryddnejlika. Bättre än julskinka på mitt julbord.

2 kommentarer

  1. Johanna

    EGEN leverpastej, i SÅNA mängder. Jag är totalt imponerad. Och avundsjuk. Tycker leverpastej är ett av de bästa påläggen.

  2. Elin

    Allvarligt talat, tveka inte att göra egen, det är en liten insats i förhållandet till imponerande resultatet. Mitt hopkok i förrgår bygger på 50% rådjur och 50% gris men vanlig kycklinglever funkar ju oxå. Släng i en skvätt konjak oxå!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.