| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Om Elin

Vem är du?

Jag heter Elin och bor med Maken och tre barn i Förorten. Jag jobbar som redaktör en medicinsk tidskrift. Matbloggen är alltså en hobby på ledig tid. Mat och resor får ses som mina intressen och på tredje plats kommer nog trädgården. Drömmer om ett växthus. Kanske blir det av nästa år?

Varför matbloggar du? 

Bloggen är ett sånt smidigt verktyg för att arkivera recept som man vill dela med sig av. Dessutom får jag ofta frågor om vart vi rest med barnen så jag försöker komma ihåg att blogga om våra bästa resetips. Jag hoppas ju att barnen ska uppskatta en del av inläggen när de blir äldre.

Vad är typiskt för din vardagsmat? 

Vi är nog som de flesta och försöker variera oss hela veckan. Det blir allt mindre kött och fler vegetariska middagar. Kategorin ”vegetariskt” har flest inlägg i bloggen! Och det är jag lite stolt över!

Middagsmat behöver inte vara så himla prestigefyllt. Bra råvaror vill jag ha förstås. Men man måste inte leverera krångliga recept hela tiden. Mat ska vara kul och avkopplande utan pekpinnar! Alla mina inlägg hittar du här.

Vad äter dina barn?

Det vi äter. Vi har aldrig haft två menyer till middag. Det är ett förhållningssätt tycker jag som man vinner mycket på. Det betyder inte att de gillar allt på tallriken men så kan det ju vara för oss vuxna också. Att lära barn att äta varierad mat är lika självklart för mig som att hjälpa till med deras läxor och att skjutsa dem till träningen.

Vilka är dina favoritrecept från bloggarkivet?

Vad är dina bästa restaurangtips? 

Vill du ha tips på en god utelunch föreslår jag vegobuffén hos Ulriksdals Slottsträdgård. Den är alltid inspirerande! Gillar du glass rekommenderar jag Scarfo. För en middag på stan säger jag Babette eller Lilla Ego. Vill du äta gott en helg borta tycker jag att du ska spana in Högbo Brukshotell.

Maila mig?

Maila till elin@ragazze.se!

Och hur var det nu man hittade alla dina tips om England?

Kolla här!