| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Om Elin

Varför matbloggar du?

Nu är vi inne på tionde året, det är ju inte klokt egentligen! Men matbloggen är ett sånt smart verktyg för att arkivera recept som man vill återanvända.

Numer så är matbloggen också lite av en personlig tidsresa. Sen jag började blogga så har jag flyttat från en 1:a i stan, in i ett radhus och numer bor vi i hus. Tre barn har tillkommit på vägen och ett otal resor som finns dokumenterade ur ett matperspektiv i bloggarkivet. Jag hoppas ju lite att barnen ska uppskatta en del av uppläggen när de blir äldre!

Vad är typiskt för din matlagning?
Vi är nog som de flesta och försöker variera oss hela veckan med kött, fisk och kyckling. Det blir allt mindre kött och fler vegetariska alternativ. Vi kan nog vara lite bak-och-fram och äta en bra köttbit på en måndag och sedan en enkel pasta på lördagen.

Middagsmat behöver inte vara så himla prestigefyllt. Bra råvaror vill jag ha förstås. Men man måste inte leverera krångliga recept hela tiden. Mat ska vara kul och avkopplande utan pekpinnar!

Vilket är ditt bästa budgettips?

Ett vanligt misstag är att att spara speciella ingredienser till ett särskilt tillfälle. Det är så dumt, för risken är att det glöms bort, blir för gammalt och får kastas. Jag har hittat gammalt te i skafferiet som jag har köpt i Hong kong och jag vet inte ens vilket år jag var där.

Städa istället skafferiet regelbundet. Det finns alltid något som behöver tas tillvara och som har glömts bort. Ät som om det inte finns en morgondag! Vår frys i köket har fyra lådor och det är precis lagom så att man inte lagrar på konstiga omärkta burkar från typ 2004.

Maila om du vill på elin@ragazze.se