| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Om Elin

Varför matbloggar du?

Nu har jag bloggat i över tio år, det är ju inte klokt egentligen! Men matbloggen är ett sånt smart verktyg för att arkivera recept som man vill återanvända. Så det är svårt att sluta.

Matbloggen har blivit lite av en personlig tidsresa. Sen jag började blogga så har jag flyttat från en 1:a i stan,  via ett radhus och numer i hus. Tre barn har tillkommit på vägen och ett otal resor som finns dokumenterade ur ett matperspektiv i bloggarkivet. Jag hoppas ju lite att barnen ska uppskatta en del av inläggen när de blir äldre.

Vad är typiskt för din matlagning?

Jag och maken är nog som de flesta och försöker variera oss hela veckan. Det blir allt mindre kött och fler vegetariska middagar. Middagsmat behöver inte vara så himla prestigefyllt. Bra råvaror vill jag ha förstås. Men man måste inte leverera krångliga recept hela tiden. Mat ska vara kul och avkopplande utan pekpinnar!

Vilket är ditt bästa budgettips?

Ett vanligt misstag är att att spara speciella ingredienser till ett särskilt tillfälle. Det är så dumt, för risken är att det glöms bort, blir för gammalt och får kastas. Jag har hittat gammalt te i skafferiet som jag köpte i Hong kong och jag vet inte ens vilket år jag var där.

Städa istället skafferiet regelbundet. Det finns alltid något som behöver tas tillvara och som har glömts bort. Vår frys i köket har fyra lådor och det är precis lagom så att man inte lagrar på konstiga omärkta burkar från typ 2004.

Hur hittar man alla inlägg från dina resor?

AUSTRALIEN :: Sydney ::

DUBAI :: alla inlägg ::

ENGLAND :: Cumbria :: London :: Yorkshire ::

FRANKRIKE :: alla inlägg ::

HONG KONG :: alla inlägg ::

ISLAND :: alla inlägg ::

ITALIEN :: Abruzzo :: Apulien ::  Basilicata :: Kampanien ::  Salento ::

JAPAN :: Tokyo ::

KAMBODJA :: Siem Reap ::

MALAYSIA :: Langkawi :: Kuala Lumpur ::

NORGE :: Oslo ::

NYA  ZEELAND :: Nordön :: Sydön ::

SINGAPORE :: Singapore ::

SKOTTLAND :: Edinburgh ::

THAILAND :: Bangkok ::

VIETNAM:  Ho Chi Minh :: Mui ne :: Phan Thiet ::  Dalat ::

Maila  mig?  Maila till elin@ragazze.se !