Middag på Lilla Ego

Det har varit lite av ett evighetsprojekt att hitta ledigt bord och synka med tillgänglig barnvakt för en kväll på Lilla Ego. Typ två år tog det. Men det har varit värt det. Och ja, jag letar ny bokning varje morgon just nu. För det är  två månaders väntan på ett bord om man inte har tur och plockar en avbokning i sista minuten.

Vi började med en drink före maten. Jag provade Säsongens Köksgrogg  som är Trocadero med Calvados medan maken provade deras egna öl. Ungefär så här fortsätter det sedan resten av kvällen. Att allt är smart, kul och med en egen twist. Det är en fördel om du gillar Kent. För det är det enda som spelas i högtalarna.

Menyn är ovanligt kort. Två extra varmrätter fanns på väggen att beställa.  Inte mycket alternativ om du är vegetarian förutom signaturrätten Grönsakskärlek. Och flera rätter kan endast beställas för två. Det är ett litet dilemma tycker jag eftersom vi gärna beställer olika rätter när vi äter ute för att kunna prova så mycket som möjligt. Jag överhörde grannbordet (hej det är ganska trångt här) där gästen hade en del matallergier. Här var det förstaklassigt fix från personalen för att det skulle bli bra.

Jag åt hästbiff till förrätt! Tänker att om det är en av Sveriges bästa restauranger så är det här jag ska prova. Den serverades som en takaki med bland annat gröna jordgubbar och svamp. Det går inte att beskriva hur gott det här är. Underst i skapelsen på bilden finns en stor champinjon fylld med sojaemulsion som är ljuvlig att dippa det löjligt möra köttet i. Redan här är jag svårt såld på Lilla Ego.

Nästa  bild – magiskt fin varmrätt med tupplår. Borde kanske fotat menyn för att minnas bättre vad vi åt. Gulbetorna var så galet goda! Och så älskar jag att de har med många olika texturer på samma tallrik. Här är det till exempel macadamianötter med på ett hörn. Det här kan mycket väl beskrivas som håll-käften-och-ät-mat.

Efterrätterna kom inte med på bild. Hann inte. Fantastiska! Speciellt makens med bakad vaniljkräm och getost. Han svor tyst tills allt var uppätet.

Usch det var lite vemodigt att betala och gå hem. Det var så himla bra mat från början till slut. Personal med fingertoppskänsla för perfekt service. Bra firarställe helt enkelt. Helt klart mitt bästa restaurangtips just nu!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.