Veckans bästa

Vecka 18 bjöd på valborgshelg med extra dagar ledigt, pollenchock, nytt jobb, häng på förskolan, strumpfria dagar, långpromenad till Rosendals trädgård och allmän sommarfeeling. Nu är vi helt plötsligt sena med sommarlovsplaneringen…

Veckans bästa middag? Med god marginal denna grymma osso buco med saffranrisotto och gremolata som vi åt i måndags kväll. Max poäng på den! Kanske det godaste som finns från det italienska köket?

Veckans experiment? Makens projekt med Black Bean Burger. Lyckat säger jag. Lite blandade åsikter från barnen. Två åt. Den tredje mumlade “men det smakar ju fortfarande bönor”. Ja så klart! Texturen blev bra och smakmässigt en bra kombo med tomatrelish och lagrad ost. Helt klart kommer det bli fler vegoburgare här hemma.

Veckans utsikt var på Himlen på söder! Härlig bar 104 meter ovanför Medborgarplatsen. Vi hann även med ett stopp på  Mosebacke innan. Vårigare uteservering kan inte jag komma på.

Veckans utelunch? Igår var jag och barnen tillbaka på Jamies Italian efter att ha promenerat runt hela Djurgården. Bra familjeställe tycker jag. Barnmenyn är bra. Den här gången blev det laxpaketet och rara sliders till två av barnen medan den tredje gick loss på en egen charkbricka. Focacciabrödet som serveras före maten är så galet gott! Måste googla receptet på deras Super Salad som jag åt nedan! Tänker att det är god  vego som kan passa hemma hos oss mitt i veckan.

Bokmärkt under veckan:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.