Test av middagskasse

En fråga jag ofta får är om vilken “middagskasse” som är värd att rekommendera. Jag har verkligen noll koll på detta ämne så mina svar brukar utgå från vad vänner har tipsat om. En gång för en halv evighet sedan recenserade vi en middagslåda från COOP här på bloggen. Men det är väl typ min enda erfarenhet.

Jag tycker att middagskassar är ett intressant fenomen i samtiden. Det är knappast en tillfällig trend eftersom det funnits sedan ca 2007.  Av vänner och bekanta hör jag ofta att man har matkassar för “att man slipper tänka” och att hemleverans till dörren är halva grejen. Därför tackade jag nyfiket ja till en förfrågan om att recensera en middagskasse från Hemköp som precis har börjat leverera middagskassar, just för att få en uppfattning om hur smidigt det är.

IMG_1024

LOGISTIK/PLANERING:  Dvs “hur mycket behöver man tänka själv?”. För jag tänker det är det man vill slippa när man beställer en middagskasse?

  • Varorna kördes ut en söndagkväll. Samma eftermiddag fick jag sms med länk där jag kunde följa budbilens väg hem till oss. För oss som hämtar och lämnar barn på aktiviteter på söndagarna var det här himla smidigt. Bra!
  • Veckomenyerna finns på nätet 3 veckor i förväg så du vet vilka middagar du beställer.
  • Det går inte att kompletteringshandla skafferivaror i samband att man beställer kassen på Hemköps hemsida.

    img_1061

Lite oklart varför köttbullarna är “orientaliska” – i receptet är kycklingfärsen smaksatt med rökt paprikapulver. Vi klippte ner oregano, timjan, gräslök etc från trädgården eftersom även tomatsåsen var smaksatt med paprikapulver.

VAD TYCKTE VI?

  • Vi hann laga tre av fyra rätter. En föll bort pga att vi hade så mycket annat i kylen och vi skulle bort en kväll osv.
  • Allt i kassen var superfräscht och med bra hållbarhetsdatum. Bra!
  • Vi gillar ju variation under veckan. Av dessa fyra rätter var två med kyckling och två innehöll matvete. Tur nog älskar barnen matvete. Men jag gissar att många väljer att köpa färdiga middagskassar för att få mer variation i vardagen och därför tycker jag att menyteamet kan bearbeta veckomenyn lite mer.
  • Ingen middagsrätt var vegetarisk i vår middagskasse (Vardagskassen). Kanske är det ett plus för andra men jag tycker att en matig vegorätt kan få smyga sig in under fyra middagstillfällen. Tänker att det är den typen av recepttips som faktiskt uppskattas?
  • Vi inser ju efter den här veckan att vi äter mycket grönsaker till vardags eftersom det blev mindre grönt än vanligt. Samtidigt hindrar det ju inte att man handlar hem extra grönsaker så klart. Mer en reflektion över våra egna middagsvanor…

img_1089-2

Rätten som blev mest uppskattad i vår familj – panerad kyckling, matvete med machesallad, bönröra och en kall timjan-honungssås. PS! Tips till menyteamet – kyckling går snabbare att fixa i ugnen när man är många jämfört med att strimla och steka i en halv evighet.

Tack Hemköp för att vi fick testköra!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.