| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 28/07 2016 kl. 18:26 Kommentera

Pasta med bladspenat, ägg och parmesan

Värmen som sagt. Köket är typ åttahundra grader och lunchfixandet går knappt med autopiloten. Tur nog så gillar barnen bladspenat. Och ägg. Plus parmesan. Sa någon pasta?

Egentligen så är det här mer eller mindre en klassisk carbonara där bacon är utbytt mot bladspenat. Ha i mycket bladspenat! Ett ypperligt bra recept på carbonara hittar du här.

PASTA MED BLADPSPENAT ÄGG OCH PARMESAN, en receptskiss

  • färsk bladspenat 1-2 påsar
  • olivolja att steka med
  • ca 1 ägg per portion
  • finriven parmesan
  • spagetti
  • flingsalt och  nymalen svartpeppar
  1. Koka spagetti.
  2. Fräs bladspenat snabbt i olivolja. Överdriv inte utan låt det förbli lite ”bladigt”. Salta och peppra.
  3. Riv mängder med parmesan.
  4. Häll upp spagettin en skål. Knäck ner ett par ägg. Rör om snabbt.
  5. Rör ner lika mycket parmesan. Rör om ordentligt. Salta och peppra ordentligt.
  6. Vippa ner den varma bladspenaten och toppa med den äggula. Ät direkt. Amen.

IMG_1167

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *