Snabb snabbare – smördegspizza!

Jag har fastnat för en ny app som heter (Not)Recipes. Den är lite som ett hopkok av instagram och pinterest där du även har en smidig sökfunktion för ingredienser. Typ ett instagram med BARA mat. Här är inspirationen i sig mer essentiell än exakta receptbeskrivningar. Just därför så gillar jag appen. Jag faller ju ofta lite på det själv i mina egna blogginlägg. Har inte alltid engagemanget att skriva exakta recept (delvis för att jag aldrig riktigt minns hur vi har gjort) men vill gärna till med mig av idéer och receptskisser. Så jag följer denna app med spänning som verkar ha förutsättningar att bli riktigt bra.

Den här middagen (tack maken) är ett exempel på vad jag har hunnit lägga upp i appen. Smördeg finns ofta i vår frys. Här är det en bra bas för en snabbpreppad “pizza” med sallad som tillbehör. Jag hoppar gärna över tomatsås eller annan såsig topping på smördegspizzan. Hellre typ så här som nedan. Ett liknande recept med parmesan/sparris/nötter finns här.

Smördegspizza med chèvre och grönsaker, en receptskiss

  • smördegsplattor (ca en per person om det är huvudrätt)
  • chèvre
  • tunt skurna grönsaker – vi hade grön sparris, små romanescobuketter, förkokt rödbeta i små klyftor, lite strimlad röd lök
  • Något att pensla smördegen med, tex smaksatt olivolja

Rulla ut smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite olivolja. Strö över grönsaker och skivad getost. Grädda mitt iugnen i 225 grader tills smördegen har fått en gyllene färg och blivit “ruffig”. Det tar ca 15 min. Ska jag vara ärlig kollade jag aldrig på klockan. Servera direkt! Gärna med sallad.

IMG_6665

 

En kommentar

  1. Cecilia

    Ser onekligen intressant ut 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.