| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 17/08 2015 kl. 20:12 2 kommentarer

Matsedel, vecka 34

Förra veckans matplanering gjorde succé här hemma. Det var väldigt skönt att inte behöva fundera över middagsmat – allt var ju redan spikat! Bara att handla och laga, vilket i och för sig var fullt tillräckligt första jobbveckan efter semestern.

Den här veckan blir det fisk, korv, quorn och rårakor. Vår målsättning är att äta vegetariskt en gång i veckan och jag måste erkänna att det är lite klurigt att hitta på bra rätter. Jag har inte det rätta vegotänket utan fastnar ofta i att jag måste ha ”något” till grönsakerna, rotfrukterna eller bönorna. I det här fallet är alltså ”något” = kött, fisk eller fågel. Galet! Det tar kanske lite tid att ställa om hjärnan helt enkelt. På onsdag ska vi testa quorn för första gången. Det blir spännande! 

Matsedel, vecka 34

 • Måndag: Ugnsbakad lax, kokt potatis, vitvinssås och dressad fänkål. Såsen gör jag enligt det här receptet, men byter ut sherryn mot vitt vin. 
 • Tisdag: Korv stroganoff och ris.
 • Onsdag: Asiatisk wok med grönsaker och quorn. Serveras med nudlar. 
 • Torsdag: Potatissallad med senapsvinägrett, kapris, saltgurka och rökt lax. Receptet är signerat Tommy Myllymäki och finns här
 • Fredag: Rårakor med tillbehör. Förutom créme fraiche, rödlök och rom, har vi ofta färska räkor och en liten klick Skagenröra till rårakorna. Och i bästa fall ett glas champagne. Måtte det bli fredag snabbt! 

  Liknande inlägg:

  2 svar till “Matsedel, vecka 34”

  1. Karin skriver:

   Mitt tips är vegetarisk lasagne som går att variera i det oändliga eller biffar gjorda på t ex morot, zucchini och lök och/eller potatis, eller spenat och broccoli. Indiska grytor och Thairätter går också bra att göra utan kött/fisk, likaså soppor som ju är nåt man kanske inte är sugen på riktigt än men snart.

   • Helena skriver:

    Tack för tipsen, Karin! Lasagne och biffar är ju jättebra rätter att göra vegetariska. Och med det här regnvädret vi har haft i två dagar så börjar i alla fall jag bli sugen på soppa.

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.