| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 15/07 2013 kl. 14:58 3 kommentarer

Spagetti Carbonara enligt Silverspoon

En återkommande kokboksreferens i vårt kök är den italienska kokboksbibeln Silverspoon. Den är på 1263 sidor, har inte överdrivet mycket bilder, men är en guldgruva om man vill förkovra sig i det klassiska italienska köket. Dessutom så är det den  mest sålda kokboken i Italien, så jag rekommenderar den varmt om man vill ha en  bra italiensk kokbok i bokhyllan.

Häromveckan när ett av barnens kompisar önskade ”carbonara med äggula” till middag så insåg att jag inte var uppdaterad på hur en äkta  italiensk carbonara lagas, så det var ett ypperligt tillfälle att damma av Silverspoon. Och nej, det är inte någon grädde i en carbonara.

SPAGETTI CARBONARA

  • ett par portioner spagetti – vi har snöat in oss  på  bucatini
  • lite smör att steka med
  • i bästa fall pancetta. Annars  sidfläsk eller bacon av bättre sort
  • ett par vitlöksklyftor
  • finriven parmesan och pecorino – hälften vardera
  • två stora ekologiska ägg
  • salt och peppar
  1. Stek strimlad pancetta/sidfläsk i lite smör tillsammans med finhackad vitlök samtidigt som du kokar pastan.
  2. Häll av kokvattnet från pastan. Knäck ner två ägg tillsammans med ett par matskedar finriven parmesan och pecorino (älften vardera av osten). Rör om ordentligt.
  3. Tilsätt bacon och vitlök (ok Silverspoon hälsar att vitlöken ska tas bort efter stekningen men det gör inte jag).
  4. Toppa med finriven parmesan, pecorino, lite flingsalt och nymalen svartpeppar.

Liknande inlägg:

3 svar till “Spagetti Carbonara enligt Silverspoon”

  1. Hanna skriver:

    Den boken ligger (tillsammans med sisådär 89 andra kokböcker) i min Amazon-korg, men får nog ta och klicka hem den snart… 🙂

  2. Cari skriver:

    Så du använder hela ägg?
    Vi gör samma recept men tar bara äggulorna (kanske kompletterat med lite äggvita).
    Ska pröva detta nästa gång för jag antar att det blir såsigare såhär.

  3. […] Gör en klassisk carbonara! […]

  4. […] Egentligen så är det här mer eller mindre en klassisk carbonara där bacon är utbytt mot bladspenat. Ha i mycket bladspenat! Ett ypperligt bra recept på carbonara hittar du här. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *