Svärmors sausage rolls

Det blir en hel del picnictillfällen när vi är i England och en återkommande favorit i pickknickorgen är svärmors ”sausage rolls”. Jag vet inte om de har något vedertaget namn på svenska? Kanske ” brittiska korvrullar”? De finns att köpa färdiga i mataffären men som med det mesta är det ju godast att göra dem själv. Förutsättningen för att det ska bli bra är att du har tillgång till bra färsk korv.

Sausage rolls

En receptskiss.

  • Snitta upp rå färsk korv på längden och lägg färsfyllningen på utkavlad smördeg (se bild nedan).
  • Pensla smördegskanten med ett uppvispat ägg innan du rullar ihop smördegen så hålls rullarna ihop under gräddningen.
  • Snitta ett snyggt mönster på rullarna med en vass kniv och dela dem i 5-6 cm långa rullar.
  • Gräddas i 15-20 minuter i ca 200 grader.

5 kommentarer

  1. tina

    Det här skulle ju sitta finfint i picknickkorgen! Lite höstsol nästa helg så ska jag testa! 🙂

    1. Elin

      Det tycker jag! Går att variera i det oändliga men kanske som godast utan en massa krusiduller 🙂

    1. Elin

      Eller hur! Hur gör du dina? Eller har du shoppingtips på dem?

  2. Scotch eggs / Skotska ägg » Tre tjejer i köket

    […] Om det är sausage rolls i bakgrunden? Yes! Receptet hittar du här! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: