| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av lördag 05/05 2012 kl. 10:41 8 kommentarer

Ägg och avokadoröra till picknickmackorna

Den här äggröran fyllde vi picknicmackorna med förra helgen tillsammans med skivat kalkonkött. Räkor och kräftstjärtar passar också fint till. Om du gör röran i förväg – blanda inte ner avokadon eftersom den snabbt får ful färg. Skiva den hellre och lägg i seperat burk fram till servering. Jag var lite ödmjuk med senapen för barnens skull så ta gärna lite mer än vad jag gjorde!

ÄGG OCH AVOKADORÖRA

Blanda:

  • 4 hårdkokta ägg, tärnade
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk gräddfil
  • 1 tsk dijonsenap (eller mer, smaka av)
  • smaka av med salt och peppar
  • ev lite finhackad salladslök

PS! Här finns en annan äggröra med äpple och kryddkrasse till picnicmackorna!

Liknande inlägg:

8 svar till “Ägg och avokadoröra till picknickmackorna”

  1. Mums, låter som en perfekt röra till mackor för en som mig som älskar både avocado och ägg! 🙂

  2. Mitt skafferi skriver:

    Vad gott det lät! Det här ska jag testa nästa gång vi har picknick 🙂

  3. Hanna skriver:

    Mums vad gott detta verkar! Egg salad med avocado hade jag aldrig kommit på men kommer definitivt att göra den!

    • Elin skriver:

      Ja det funkar om man äter det ganska snart efter lagandet, annars så skulle jag som sagt vänta med att blanda ner avokadon 🙂

  4. […] egg salad flavoured with dijon mustard, but with the nice addition of avocado, that I found on a Swedish food blog (called Tre tjejer i köket [Three girls in the kitchen]). Really […]

  5. Åh men det här låter ju jättegott! Gjort något liknande tidigare, men utan avokado. Måste testa! 🙂

  6. […] lite finriven parmesan för sältans skull och det fungerade utmärkt. Andra röran hittade jag hos Tre tjejer i köket och det är en ägg- och avokadoröra som var otroligt […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *