| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 03/05 2012 kl. 19:18 5 kommentarer

Spagetti Corkese

Vi diskuterade ett bra tag om vi skulle laga det här. Spagetti Corkese. Omnämnt som irländsk bolognese. Går det verkligen att laga en god pasta med blodpudding? In i det sista när vi stod och kokade ihop tomatsåsen så höll vi på att lämna walk over och slänga ner ett par salcissicas i stekpannan istället för blodpuddingen men vi bestämde oss för att fullfölja projektet. Vi hade ju dessutom fin blodpudding från Dennis kött att laga med. Spagetti och tomatsås funkar ju och blodpudding med stekta tomater.

Ok. Det blev inte så fulländat så att jag skulle säga att det blev fantastiskt. Men det var absolut inte dåligt. Delvis beror det ju på att jag inte är ett stort fan av blodpudding, men det här var ju ett sätt att försöka göra ett recept med blodpudding på ett sätt som tilltalar hela familjen. Jag tror att vi kommer att göra om det här vid tillfälle men med viss modifiering. Receptet är för övrigt inspirerat av Eat like a girl.

SPAGETTI CORKESE

 • Koka ihop en vanlig mustig tomatsås utan krusiduller. Gör den dock inte för söt men gärna med lite hetta som med typ färsk finhackad chili.
 • Stek blodpuddingen i tärningar och servera tomatsås och blodpudding varvat på spagettitallrikar.

Vad vi inte hade hemma och som säkert hade varit fint till – färsk persilja och kanske lite strimlad stekt bacon.

Vi pyntade med lite ost som ni ser, kanske inte helt nödvändigt. Vi stärkte upp med en flaska Canaletto Primitivo för säkerhets skull som är ett prisvärt vin till pasta.

Liknande inlägg:

5 svar till “Spagetti Corkese”

 1. Erika skriver:

  Wow!! Modigt! Vet inte om jag skulle våga mej på det….
  Har helt snöat in på att blanda strimlade soltorkade tomater, philadelphiaost, rökt skinka/kalkon & vitlök m.m. Låt allt smälta ihop i stekpannan och vänd i kokt spagetti. Busenkel snabbmat som smakar himelskt

 2. Hanna skriver:

  Undrade just var ni snappat upp receptet och sen nar jag sag att det var Eat Like A Girl sa blev jag inte direkt forvanad. 🙂 Haftigt, men nog inte for mig. Har inget emot blod i mat, men ar inte sa fortjust i kryddorna man har till…

 3. […] Jag är egentligen lite svårflörtad på blodpudding men vill gärna ha med den mera i köket eftersom den innehåller mycket järn, dock vill jag helst att den inte ska ta över för mycket smakmässigt på tallriken. På den varma frukosttallriken i engelsk anda passar blodpuddingen så klart in och jag kan verkligen rekommendera att ha den i sallad med bacon och senapsdressing. Och ej att förglömma spagettiversionen som jag nyligen bloggat om. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.