| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 10/04 2012 kl. 22:23 5 kommentarer

Öjebytoast

Även här har Annika inspirerat på sistone. Det är helt klart den lagrade osten och kummin som dominerar i smak i den här galet goda kräftstjärtsröran. Jag bytte ut västerbottenosten i receptet mot lagrad prästost vilket gick alldeles utmärkt.

Röran kan med fördel serveras på små snittar eftersom det är en mycket smakrik. Letar du efter fler snittar så tror jag dessa kan passa bra till.

ÖJEBYTOAST (förrätt till 4 )

  • 340 gram kräftstjärtar (burk)
  • 125 gram finriven Västerbottensost
  • 1 msk kumminfrön
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 tsk honung (eller 5 cl akvavit)
  • 3 msk majonnäs (vilket jag faktiskt missade men det gick ju bra ändå!)
  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en sil innan de finhackas.
  2. Blanda kräftstjärtarna med fint riven ost, kumminfrön och dill.
  3. Smaka av röran med ca en tesked honung. Alternativt 5 cl akvavit.
  4. Ställ kräftröran i kylskåpet tills servering.
  5. Servera på rostat bröd!

Liknande inlägg:

5 svar till “Öjebytoast”

  1. […] Öjebytoast – recept finns här […]

  2. Hanna skriver:

    Detta recept har jag också spanat in, verkar kanongott!

    • Elin skriver:

      Det var helt i min smak! Maken shoppade nya kräftstjärtar idag, skönt att ha alla ingredienser hemma för en ny omgång 🙂

  3. Martin skriver:

    ……. den här har du sagt att jag skulle prova förut. Tror att det är dags att göra det nu.
    Men om jag inte vill ha Västerbottenost, vad ska jag ha istället?🤔

    • Elin skriver:

      Jag tycker du ska köpa en Västerbottensost. Kan finnas färdigriven på påse om du inte vill ha så mycket. Och glöm inte kummminen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.