| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 11/03 2012 kl. 21:37 2 kommentarer

Brysselkål med timjan och citron

Det levereras inte så mycket nya middagsrecept från mig just nu. Vi äter en hel del säkra kort nämligen så här på slutet av vintersäsongen och otäligt väntandes på vårens primörer. Typ lasagne i olika varianter, ribollita, spagetti bolognese, ja allt det där som Nigella skulle kalla comfort food i klassisk anda. Men vi försöker variera tillbehören och brysselkålen är ett tacksamt middagstillbehör här hemma hos oss. Barnen gillar dem! Kanske för formen? Eller för knaprigheten som uppstår när de är al dente? En variant av denna receptidé har passerat bloggen för ett par år sedan.

BRYSSELKÅL MED TIMJAN OCH CITRON

  • Färsk brysselkål (fryst existerar inte i detta kök!) har hastigt kokat al dente i lättsaltat vatten.
  • Därefter marineras den i en dressing med färskpressad citronsaft (snåla inte!) , finklippt timjan, olivolja och lite salt och peppar.

Det här är ett tillbehör som passar till allt möjligt. Häromdagen toppade vi dem på en pasta med knaperstekt sidfläsk och finriven parmesan. Så gott i sin enkelhet! Och det glädjer ju det ömma modershjärtat när barnen hugger in på grönsakerna först!

Bucatini med knaperstekt sidfläsk, brysselkål marinerad med timjan och citron, edamamebönor toppat med parmesan

Liknande inlägg:

Tipsa / Skriv ut / Bokmärk:

2 kommentarer    Skriv en egen kommentar »

  1. eastcoastmom säger:

    Det där låter fantastiskt gott. Fast aldrig att jag skulle få Sonen att prova detta, kanske kanske dottern… men jag vet att jag kommer älska det!

    • Elin säger:

      Jag tror det var citronsmaken som flörtade med mina barn, ofrånkomligt att citrus löser en massa smakissues hos barnen, hos mina ivarje fall :)

Skriv en kommentar