| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 06/06 2011 kl. 21:26 2 kommentarer

Ceasardressing

Det finns ett otal varianter på dressing till ceasarsallad och jag tänker inte alls stånga mig blodig om vad som är mest likt originalet. Det enda jag har i min kravspecifikation är att det ska ingå sardeller och lagrad ost. Sen är jag öppen för variation.

Jag gillar exempelvis den här krämiga varianten med gräddfil i. Perfekt att ha som tillbehör till grillad kyckling eller en grön sallad eller smörstekt sparris eller fisk eller i de matiga mackorna. Ja alternativen är hur många som helst!

CEASARDRESSING

Blanda med stavmixer:

 • 2  finhackade vitlöksklyftor
 • 1 dl gräddfil
 • 1 dl äkta majonnäs (alltså ingen lightvariant)
 • 1 dl riven parmesan eller annan vällagrad ost tex Prästost
 • 6 sardellfiléer
 • 1 msk vitvinsvinäger
 • 1 tsk dijonsenap

Det behövs ytterst lite av salt och peppar. Så smaka av ytterst försiktigt med båda.  Förvaras kallt i kylen.

Liknande inlägg:

2 svar till “Ceasardressing”

 1. Hanna skriver:

  Håller helt med – sardeller måste vara med. Så sugen jag blev nu… 🙂

 2. […] Inget fancy blingbling på tallriken – bara lite potatis och grönsaker + grymma caesardressingen! […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *