| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 13/10 2010 kl. 18:24 9 kommentarer

Vidgade vyer

Igår hade jag verkligen ingen fantasi alls när det var dags att komma på vad vi skulle äta till middag. Jag frågade på Facebook vad mina vänner skulle äta på kvällen och om jag kunde få tips. Vilket smart drag! Inte nog med att det är kul att få reda på vad andra äter, det är också nyttigt att få upp ögonen för nya kombinationer och rätter.

Efter min förfrågan fick jag tips från Rebecca (Rebecca’ s kitchen) om att ugnsbaka laxfilé och servera tillsammans med potatismos smaksatt med citron, honung och dill. Vi äter ofta laxfilé här hemma, men jag brukar inte göra potatismos till och har aldrig haft honung i moset. Jag gissar att jag inte hade kommit på idén själv heller. Idag tog jag Rebecca på orden (igår blev det hämtmat, för orken tog slut på vägen hem från jobbet) och lagade potatismos till fyra personer som jag smaksatte med saften från 1/2 citron, ca 1/2 msk honung och 1 dl färsk dill och persilja. Till det smarriga potatismoset åt vi laxfilé, sherrysås och en grönsallad.


Bild tagen med iPhone

Nu är jag så mätt att jag knappt orkar resa mig från soffan, så nog var det ett bra tips alltid! Och imorgon har jag en väldigt god matlåda att ta med till jobbet.

Det är över huvud taget smart att be andra om tips på goda rätter. Alla äter ju mat (aha!) och har ju sina favaoriträtter. Jag tror att jag måste hitta på ett fiffig sätt att samla in bloggbesökare och vänners bästa vardagsrätter, för visst är det enormt svårt att variera sig? Hur gör ni för att inte fastna i fem, sex rätter som ni i princip alltid lagar?

Liknande inlägg:

9 svar till “Vidgade vyer”

 1. tina skriver:

  Det låter gott, Rebecca hon kan! Vi brukar ha palsternacka i potatismoset såhär års, smaksatt med citron. Det är fint det.

  Appropå recept, jag önskar mig alltid recept i födelsedagspresent. Det är ett toppentips!

 2. Helena skriver:

  -> tina: Faktum är att Rebeccas ursprungstips var just potatis- och palsternacksmos, fast jag var för lat för att gå och handla när jag nu hade alla andra ingredienser hemma. Recept i present är ju en strålande idé!

 3. Monica skriver:

  Håller helt och hållet med! Jag startade t.o.m en grupp som heter vardagsmat på facebook där jag uppmanade alla att lägga in sina favoritrecept för att alla skulle kunna gå in och få middagsförslag. Gick väl i och för sig sådär… 🙂 Men några recept hamnade där och jag hoppas att fler går med och inspireras av varandra. Måste testa tipset du fick med moset också. Lät riktigt smarrigt! 🙂

 4. Karin skriver:

  Jag har tidigare prenumererat på flera mattidningar men kom senare på att jag faktiskt sällan ANVÄNDER recepten. Min nya metod är att jag lovat att laga minst 1 nytt recept i veckan. Jag tar fram en tidning, markerar med post-it och sedan skriver lapp utifrån det. Det har inte funkat varje vecka men har ändå lett till att jag hitta flera nya favoriter (och det var väl det som var meningen med att köpa tidningarna från början). Men att fråga vänner är också ett bra tips!

 5. Susanna B. skriver:

  Det är svårt att inte fastna i vissa recept. När man väl har hittat recept som alla gillar – 8åring, 12åring och make – då känns det tryggt och enkelt. Jag testar gärna ny mat men dom små är inte lika entusiastiska. Senaste receptet som alla gillar är Pasta Carbonara. En klassiker som funkar. Jag använder mycket knaperstekt bacon in den. Gott!

 6. Coquina skriver:

  Oj vad det ser gott ut och vilken bra idé för att få tips på nya maträtter! Själv lade jag precis ut recept på en ny maträtt som jag testat, köttfärsbiffar med mangodressing – var riktigt gott =)

 7. […] tips från Vintipsaren på Twitter (sociala medier är bra till precis allt – det har jag skrivit om förut!). Gott vin och en lyckad […]

 8. […] sociala medier och den inspiration som jag ofta hittar där (ett annat exempel på det hittar du här)! Annika som skriver den eminenta bloggen SMASKENS.NU gav mig rådet att steka svampen och ha den […]

 9. […] Panerad sej, potatismos smaksatt med citron och honung och creme fraiche-sås (potatismoset har jag bloggat om här) […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.