| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 24/03 2010 kl. 21:33 3 kommentarer

Chokladkaka med kardemummakräm

Det här är en mäktig chokladdessert som med fördel kan serveras i mindre bitar och balanseras upp med fruktsallad. Kakan behöver förberedas lite i förväg eftersom det tar 1-2 timmar innan kardemummakrämen har stelnat. Och faktiskt, så blir den ännu godare dagen efter!

CHOKLADKAKA MED KARDEMUMMAKRÄM

till chokladbotten:

  • 150 gram smör
  • 2 ägg
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kallt starkt kaffe
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao av god kvalité
  • 1 tsk bakpulver

till kardemummakrämen:

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk vit sirap
  • 100 gram 70% choklad
  • 75 gram smör
  • 2 tsk nymortlad kardemumma
  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg med strösocker och vaniljsocker.
  3. Blanda ner kaffet. Rör ner vetemjöl, kakao och bakpulver.
  4. Blanda ner det smälta smöret.
  5. Häll chokladsmeten i en smord rund form med löstagbar kant.
  6. Sätt ugnen på 175 grader och grädda chokladkakan i ca 20-25 min. Min ugn är lite instabil just nu så håll koll på kakan tills den är gräddad!
  7. Under tiden förbereds  kardemummakrämen: koka ihop vispgrädde, socker, sirap och choklad och sjud försiktigt i en kastrull tills smeten har tjocknat.Ta kastrullen från plattan och rör ner smöret. Rör krämen slät.
  8. När chokladkakan är färdiggräddad och har svalnat så breder du kardemummakrämen ovanpå.
  9. Låt kakan stå kallt tills kardemummakrämen har stelnat.

Liknande inlägg:

3 svar till “Chokladkaka med kardemummakräm”

  1. tina skriver:

    Wow! Det finns ingen som gillar kardemumma lika mycket som jag gör, och en chokladkaka i sällskap kan knappast göra kardemumman sämre. Jag tror bestämt jag måste prova!

  2. Tara skriver:

    Det låter ju helt perfekt! Jag älskar både chokladkaka och kardemumma!

  3. Janne skriver:

    Hejsan! Oh! Jag som älskar sötsaker och godsaker.Jag måste prova detta läckra recept. 😉 😉 😉

  4. […] Chokladkaka med kardemummakräm […]

  5. […] verkligen att den ska stå kallt över natten.  Blir bäst så. Jag inser nu efteråt att vi har ett nästan identiskt likadant recept från 2010. Oh well, jag tröttnar aldrig på en krämig chokladfudgig tårta. Helt klart en ny klassiker i […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *