| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 20/10 2009 kl. 0:01 31 kommentarer

Tävling: Vinn boken ”Italienska desserter”

Vi firar matbloggens 5-årsdag med att arrangera en tävling per dag under den här veckan. Ni som läsare har chansen att vinna finfina priser, så häng med!

5-årskalasets första pris är ett ex av boken ”Italienska desserter” av Bo Hagström och Robert Maglia. Läs Helenas inlägg om boken här.


Foto: ICA Bokförlag

För att vara med och tävla om dagens pris vill vi att ni svarar på följande frågor:

  1. Vilket tv-program leder Bo Hagström?
  2. Berätta om din favoritdessert och varför du helst bjuder på den!

Det finstilta:
Ni måste svara på ovanstående frågor i kommentarsfältet senast idag (tisdag den 20/10) klockan 23:59. Observera tiden och datumet – svar som har postats efter denna tidpunkt kommer inte vara med i dragningen!

Bland dem som har svarat dras en vinnare, var noga med att ange rätt mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner! Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vi kan tyvärr bara skicka vinster inom Sverige.


Foto: ICA Bokförlag

Stort tack till ICA Bokförlag för dagens vinst!

Liknande inlägg:

31 svar till “Tävling: Vinn boken ”Italienska desserter””

  1. Carina skriver:

    1. Solens mat.

    2. Pannacotta. Kan varieras i det oändliga, är busenkelt att laga och älskas av de flesta.

    Grattis bloggen på femårsdagen!

  2. Jenny skriver:

    🙂 Hejsan!

    Vad kul med en tävling där man kan vinna en sån fin bok!
    Här kommer mina svar:
    1. Solens mat
    2.Tira mi su
    Jag fullkomligt avgudar denna underbart goda dessert!Den är både lätt att laga och den går utmärkt att förbereda,helt enkelt helt fantastiskt!!!
    Kram och grattis på födelsedagen,
    Jenny <3

  3. Tina skriver:

    Hej!
    Måste ju passa på att gratulera på 5-års dagen
    1. Solens mat
    2. Min favoritdessert är väldigt enkel, men så god. Lägg en kula sorbet i ett coctailglas och fyll sedan upp med en god prosecco.
    Perfekt en härligt varm sommardag eller efter en riktigt tung höstgryta…
    Hälsningar från Tina

  4. Pokergirl skriver:

    Grattis på födelsedagen!

    1. Solens mat
    2. En riktigt god barkaffe, dvs kaffe, benedictine d.o.m med en skvätt Baileys och några härliga praliner från den lokala chokladbutiken. Så enkelt och uppskattas av alla våra vänner! Det behöver inte vara mer avancerat! 😛

  5. Eva-Stina skriver:

    1. Solens mat, ett av mina favoritprogram!

    2. Jag har en dessert som jag är svag för och den går hem hos de allra flesta. Mjölkchokladpannacotta med en sås av hallon och florsocker ovanpå.

  6. Rebecca skriver:

    1. Solens mat.

    2. Något som alltid brukar gå hem är min choklad-, äpple- & kanelparfait med knäckrostade hasselnötter ovanpå. Det går att förbereda och är makalöst gott.

  7. Mathias Lion skriver:

    1. Solens mat
    2. Tiramisu. Enkel, underbar, rik och frisk på samma gång. Går att variera hur man vill.

    /Mathias

  8. Helena skriver:

    1. Solens mat.
    2. Helst äter jag frukt i någon form till dessert eftersom jag alltid har ett sug efter något lite syrligt. Färsk ananas med myntasocker, till exempel. Väldigt gott.

  9. Marie Paulsson skriver:

    1 Solens mat
    2 Helst serverar jag en kopp espresso och en bit 90% rättvisemärkt choklad. Det gör jag för att både få en smaklig efterrätt och samtidigt hålla vikten och mitt samvete i schack…

  10. Millan skriver:

    1. Solens mat

    2. I två systras söta-kokboken finns det ett recept på en vit chokladkräm som ska serveras med massor av bär. Den är så god!

  11. Jessica skriver:

    Solens mat!
    Favoritdesserten är helt klart rårörda hjortorn med vaniljglass. Sååå gott i all sin enkelhet!

  12. Thomas skriver:

    1. Solens mat.
    2. Creme brulée eftersom det är drottningen bland alla desserter, enligt min mening. Fantastiskt gott och enkel att variera med olika smaksättningar.

  13. Raz skriver:

    1. Solens mat.
    2. Kanelglass! Även efter en stor middag finns det alltid plats för glass i magen. Kanel hjälper också matsmältningen.

    Och framförallt: GRATTIS! Fem år. Jesus vad tiden går fort när man har roligt. Mitt bästa minne/och bästa inspiration var inlägget med de rosa dammsugarna – http://www.ragazze.se/2009/03/16/dammsugare-med-amaretto-och-hasselnotter/ – det fick mig att våga mig på mina egna -http://raz.nu/2009/03/27/dammsugare/ -som blev såå bra och populära. =)

    Ser fram emot framtiden på Ragazze!

  14. Joel skriver:

    Ah – grattis!
    1. Solens mat är det ju så klart – teve-programmet som den fagre Hagström leder.
    2. Desserten? Tira mi su! Min fru lagar världens vackraste Tira mi su och jag jobbar febrilt på att övertrumfa henne; det skulle ge mig världens finaste komplimang nämligen.

    Hejhej!

  15. pipopp skriver:

    Vänta lite nu, jag har ett minne av er och den här boken och tävling – allt tillsammans? ❓ 🙄 🙂

    1. Solens mat är programmmet. Jag gillar verkligen när små gummor aningens förvirrade av uppmärksamheten beraätttar om deras traditioner ock okala råvaror.

    2. Jag gör så vansinnigt sällan efterssätter. Om det blir av någon gång blir det ”Hirams Ängamat” – hemgjord glassröra med italiens marängsmetpunsch och kanderade nötter. Den lärde sig min mamma ur Allt om Mat på 70-tlaet (skulle jag tro), med den håller väldigt bra idag. Enkel att göra i förväg, goda smaker, fina konsistensbrytningar. Mumma!
    Skulle jag däremot bli bjuden och får välja blir det kanske svärmors creamcheeseglass. Ljuvlig! Eller Créme Brûlée på krogen.

  16. pipopp skriver:

    Äsch – idag är en sådan där knasig felstavningsdag.

    *berättar*, *och*, *lokala*, *efterrätter*. *,* ska all in någonstans och ersätta andra konstiga ord i förra inägget. 🙁

  17. 😀 Solens mat så klart!
    ➡ Pannacotta med vanlij och blåbär kommer man riktigt långt på!

    Hälsningar och fem stora grattiskramar!

    /Kari – receptomaten/at/gmail/punkt/com

  18. Ulrica skriver:

    1. Solens mat

    2. När det gäller desserter är det roligt att hitta nya och intressanta smakkombinationer som kittlar gommen så där lite extra. Det är spännande att överraska sina gäster med något oväntat men ack så gott! En tartlette med lakritsmousse och hallon är en magisk förening och en kär favorit. Till detta serveras gärna ett litet glas Drottningholm hallonlikör. Testa! Det är gudomligt gott!

  19. Martina skriver:

    1. Solens mat
    2. Äpplesmulpaj serverad med äkta vaniljglass.

  20. Irma skriver:

    1. Solens mat
    2. Min favoritefterrätt är en lätt, luftig och alldeles fantastisk mousseliknande dröm med smak av vit choklad! Receptet hittade jag här; http://www.hemmetsjournal.se/blogg/blogg/Blogginlagg/?blog=79&entryid=559#comments
    Dock ändrar jag lite på receptet, jag lägger till lite mer vit choklad än det står receptet eftersom jag älskar vit choklad! 🙂 Serverar alltid med färska hallon och blåbär och lite riven vit choklad ovanpå. En riktig hit! Har man bjudit på denna en gång kommer man bli tvungen att bjuda på den igen (har flera vänner som nämner denna varje gång man ska bjuda på middag 😛 )

  21. My skriver:

    1. Solens mat
    2. Min favvo har jag hittat här på er blogg. Fruktsallad (som kan varieras hur som helst beroende på säsong) med tillbehöret mascarpone/vit choklad. Supergott och enkelt

  22. Kersti skriver:

    Ett mat- och kulturprogram från Italien kallat Solens mat. Helt underbart

    Min egen creme brulée smaksatt med finriven färsk ingefära och rivet limeskal

  23. Anna skriver:

    Grattis på födelsedagen, jag instämmer i grattiskören!

    1. Solens mat. Pappas favoritprogram!
    2. Jag gör gärna en limepannacotta med konserverade mandariner (som jag är barnsligt förtjust i) och ett limesocker som pricken över i. Enkelt att förbereda och funkar fint till barnen.

    Sen är väl egentligen favoriten att variera sig, jag gör sällan samma sak igen, kanske med en variation eller twist, men detta är faktiskt nåt som jag gjort flera gånger.

    Fortsätt blogga, det gör ni så bra!
    /Anna

  24. Anna skriver:

    1. Solens mat
    2. Marängsuisse helt klart en vinnande klassiker. Antingen med hemgjord vaniljglass, hallon, maränger, chokladsås på fin mörk choklad… eller GB big pack, banan och ohoj chokladsås. Allt beroende på tillfälle, plånboken och tiden…

    Grattis!

  25. Klara skriver:

    GRATTIS!

    1. Programmet heter ”Solens mat”
    2. Jag bjuder helst på hemmagjord glass till dessert! Jätteenkelt med mammas gamla glassmaskin och går att göra i förväg. Smaksätter den efter humör & årstid: jordgubbsglass, blåbär- och vit chokladsglass, pepparkaksglass…! Såå gott 🙂

  26. Helena skriver:

    Grattis!!
    1. Solens mat
    2. med risk för att det blir tjatigt med upprepningar.. Creme Bruleé! Den är mjuk, hård, ljuvligt vaniljsmakig och härligt knäckig på samma gång. Att den dessutom är perfekt att förberera fram till ”bränningen” gör inte saken sämre!!

  27. Erika skriver:

    1. Solens mat
    2. Favoriten är hallontiramisu. Mycket enkel, görs i förväg och underbart god. Men det höll på att gå illa första gången den skulle göras hemma i köket. Sambon och jag körde runt och letade men mascarponen var slut i alla affärer, på sjunde försöket hade vi tillslut tur och lyckades få de sista två förpackningarna. Nyårsfesten blev lyckad och min ena vännina blev hallontiramisu-frälst 😉

  28. Ingela skriver:

    1. Solens mat
    2. Jag bjuder helst på en smaskig chokladmousse gjord på mörk choklad (superenkel och snabb). Till det serverar jag gärna mosade hallon. Mumma!

  29. 1. Solens mat
    2. Kladdkaka med vit choklad ur ”Två systrars söta”- gudomligt god och alltid lika uppskattad!

  30. Mimmi skriver:

    1. Solens mat.
    2. Vid en finare middag bjuder jag gärna på Hjortronsufflé.
    Det är roligt att bjuda på något som blir så vacker som en hög sufflé. 🙂

  31. tina skriver:

    Solens mat

    Vår stående nyårsefterrätt, hallonsorbé och vaniljglass i chokladskål;
    http://www.pickipicki.se/2008/01/gott-nytt-ar/
    För att se så tjusig ut så går den oförskämt snabbt och smärtfritt att förbereda!

  32. […] ”Italienska desserter” (091020): Kari […]